Версія для друку
Середа, 15 лютого 2017 16:16

Володимир Гунчик дає брифінг в УНІАН

Фактичними виконавцями пілотного проекту визначено ДП «Бурштин України» та ДП «Укрбурштин». Роботи з рекультивації проводитимуть підрядники, але під контролем держави та за результатами відкритих конкурсних процедур. Очікується, що місцеві громади отримають додаткові надходження від податків та зборів до власних скарбниць, а також робочі місця.

Відтак, головними спікерами брифінгу стали керівники тих районів, де зафіксовано найбільші поклади бурштину й де має місце, більшою чи меншою мірою, нелегальний видобуток сонячного каміння. Саме на Житомирщині, Рівненщині та Волині чи не найбільше зацікавлені на державному рівні врегулювати більше ніж гостру проблему.

– Вихід у світ постанови Кабінету Міністрів України – це перший серйозний крок, це перший крок державної політики по питанню врегулювання видобутку бурштину вцілому. Якщо говорити про Волинську область, то 1/3 території області – це територія, на якій знаходяться величезні поклади бурштину. Це говорить про те, що повинні бути заходи, які унеможливлюють знищення цієї 1/3 території Волині, – наголосив Володимир Гунчик.

За підрахунками авторів документу, яким фактично Уряд бере під контроль ситуацію з нелегальним видобутком бурштину, впровадження проекту дозволить помітно змінити ситуацію із «місячними пейзажами» й вже упродовж 5 років відновити близько 6 тис. гектарів знищених лісів, а до Держбюджету отримати податку за надра користування близько 350 млн грн.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 2341