Версія для друку
Понеділок, 18 вересня 2017 14:18

Поїздка до Києва: результати та перспективи

З-поміж інших важливих тем, Володимир Гунчик поінформував міністра та його заступника щодо стану справ на ДП «Волиньторф», що розташований у Маневицькому районі. Наразі свою діяльність завершує робоча комісія, що працює на підприємстві, відповідно до рішення обласної сесії від 7 вересня 2017 року. Усі рішення, напрацьовані робочою групою, незабаром винесуть на розгляд Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

В той же час, голова облдержадміністрації відвідав Державну архітектурно-будівельну інспекцію, де зустрівся з її керівником – Олексієм Кудрявцевим. Розмова стосувалася відсутності очільника цієї структури на Волині. Тому домовилися, що адміністрація рекомендуватиме власну кандидатуру на відповідну посаду.

– Упродовж 10 днів чекаємо пропозицій від органів місцевої влади, представників влади та громадськості щодо кандидатур на посаду керівника Державної архітектурно-будівельної інспекції. Як тільки відбудеться офіційне призначення, проведемо велику нараду за участі представників бізнесу, органів управління, місцевого самоврядування, аби обговорити проблемні питання, що виникають у співпраці ДАБІ з представниками бізнесу та влади, – зазначив Володимир Петрович.

Окрім того, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області зустрівся з першим заступником голови Адміністрації Президента України Віталієм Ковальчуком. Зважаючи на те, що з 1 січня 2018 року почне діяти Закон України «Про Дорожній фонд», дороги місцевого значення передадуть на баланс місцевих органів влади. Відтак, актуальним стає питання внесення змін до структури обласної державної адміністрації.

– Ми повинні надати вмотивовані пропозиції з розрахунку чисельності штатного розпису, а також функціоналу, який покладається на працівників обласної державної адміністрації з 1 січня 2018 року. Це ті питання, над якими працюємо вже упродовж трьох місяців. Робота величезна, але фактично всі пропозиції вже опрацьовано. До кінця року внесемо зміни до структури ОДА у зв’язку з передачею додаткових повноважень, – повідомив Володимир Гунчик.

До слова, 20 вересня 2017 року Міністерство інфраструктури України таДержавне агентство автомобільних доріг України ініціювало проведення семінару в місті Хмельницький щодо питань передачі функціональних обов’язків служби автомобільних доріг відповідним структурам облдержадміністрації.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 4545