Версія для друку
Вівторок, 07 листопада 2017 14:25

Із чемпіонату області з баскетболу "не з порожніми руками"

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації у своїй роботі приділяє велику увагу забезпеченню гармонійного всебічного фізичного розвитку дітей, виробленню у них навичок здорового способу життя, розвитку інтересу до занять спортом, зокрема і до гри в баскетбол. Саме тому особливе місце у плані роботи управління та районного методичного кабінету займають спортивно-масові заходи та змагання. 

Цієї неділі команда дівчат, вихованців дитячо-юнацької спортивної школи, взяла участь у чемпіонаті Волинської області з баскетболу, що проходив у місті Нововолинськ.

В напруженій, а часом запеклій боротьбі, команда Володимир-Волинської районної ДЮСШ зайняла 3 призове місце.

- Баскетбол – одна з найпопулярніших ігор у нашій країні. Їй притаманні різноманітні рухи: ходьба, біг, зупинки, повороти, стрибки, лівіння, кидки й ведення м’яча – які виконуються під час єдиноборства із суперниками. Такі рухи сприяють поліпшенню обміну речовин, діяльності всіх систем організму, формують координацію, - прокоментував захід тренер-викладач ДЮСШ Володимир Борис. - Впевнений, що баскетбол має не тільки оздоровчо – гігієнічне значення, але й агітаційно - виховне. Адже на кожному занятті баскетболом формується наполегливість, сміливість, рішучість, чесність, упевненість у собі.. Але ефективність виховання залежить насамперед від того наскільки цілеспрямовано в педагогічному процесі здійснюється взаємозв’язок фізичних і моральних емоцій.

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації

Переглядів 3998