Версія для друку
Середа, 18 квітня 2018 16:30

Володимирщина активно готується до проведення оздоровчо-відпочинкової кампанії 2018 року

Наближається літо – час відпочинку. Відтак, під головуванням спеціаліста відділу освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Любові Яремчук на базі опорного освітнього закладу «НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей» села Зимне учора, 17 квітня 2018 року, з метою забезпечення проведення літньої оздоровчої кампанії 2018 року на належному рівні, надання територіальним громадам методичної допомоги з питань підготовки та проведення оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки відбулося навчання керівників гуманітарних відділів громад та спеціалістів, до компетенції яких належить це питання. Серед присутніх і начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун та методист комунальної установи «Володимир-Волинський районний методичний кабінет» Володимир-Волинської районної ради Олена Кобилінська.

У ході наради присутні обговорили зміни у Законі України «Про відпочинок та оздоровлення дітей» та обласній  програмі «Про оздоровлення та відпочинок дітей на 2017-2020 роки».

Особливу увагу звернули на додержання вимог санітарного законодавства з метою створення безпечних для здоров’я і життя умов перебування дітей в закладах оздоровлення та відпочинку.

Зокрема, лектори акцентували увагу на змінах у класифікації пільгових категорій дітей і розподілі коштів субвенції із обласного бюджету на придбання путівок для оздоровлення та відпочинку дітей в позаміських оздоровчих закладах.

А також Любов Богданівна закликала представників об’єднаних територіальних громад тісно співпрацювати під час відпочинково-оздоровчої кампанії із відділами освіти. Оскільки, у них уже є багаторічний досвід організації таких заходів.

У ході заходу із напрацюванням щодо організації роботи у пришкільних таборах із денним перебуванням виступила  Олена Кобилінська.

Своєю чергою, головний педагог району Оксана Бігун поділилася із аудиторією ідеєю організації альтернативної форми відпочинку.

- Третій рік поспіль ми практикуємо організацію зльоту обдарованої учнівської молоді «Юність» у формі наметового табору. До заходу долучаємо учнів усіх шкіл району та ОТГ, - зазначила Оксана Андріївна.

Отож, серед пріоритетних завдань, визначених учасниками заходу, і надалі залишаються безпека перебування дітей у дитячих таборах, безпека при перевезенні груп дітей на оздоровлення, забезпечення відпочиваючих якісними оздоровчими послугами, в тому числі й харчуванням, лікарськими засобами, а також створення належних умов для проживання дітей.

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації

Переглядів 3365