Версія для друку
П'ятниця, 06 липня 2018 11:09

За п'ять місяців 2018 року установами сільських рад спожито електроенергії в натуральних показниках 15,6 тис.кВт-год

Витрати бюджетних коштів на оплату спожитих енергоносіїв становлять в зведеному обсязі бюджету на 2018 рік 1,03%. У 2017 році питома вага видатків на енергоносії в обсязі загального фонду місцевих бюджетів району становила 1,45 %. Про це стало відомо учора, 5 липня 2018 року, під час засідання колегії райдержадміністрації.

Зокрема, інформуючи присутніх про ефективність використання коштів, що виділяються на оплату спожитих енергоносіїв та енергозбереження в бюджетних установах району заступник начальника фінансового управління – начальник бюджетного відділу Валентина Ващук зазначила, що за січень-травень 2018 року установами сільських рад спожито електроенергії в натуральних показниках 15,6 тис.кВт-год., по установах районного підпорядкування за січень-травень 2018 року споживання електроенергії становить 50,8 тис.кВт-год., що на 0,3 тис.кВт-год  більше відповідного періоду 2017 року, зокрема, територіальними центром по обслуговуванню одиноких, непрацездатних громадян.

За п’ять місяців поточного року бюджетними установами сільських рад спожито 2,4 тис. куб. м. природного газу, установами районного підпорядкування спожито 20,7 тис. куб. м. Ліміт споживання природного газу на жовтень-грудень 2018 року бюджетними установами Володимир-Волинського району становить 12,5 тис.   куб. м., в тому числі установами районного підпорядкування – 11,1 тис. куб.м.

При цьому Валентина Миколаївна наголосила, що існує проблема забезпечення асигнуваннями потреби в оплаті за спожиту теплову енергію до кінця 2018 року районним будинком культури. Причиною цьому є зменшення обсягу іншої субвенції на поточне утримання цієї установи з бюджетів Устилузької міської і Зимнівської сільської рад.  

- З метою своєчасної та повної сплати  бюджетними установами коштів за використані енергоносії, недопущення виникнення  простроченої заборгованості за цими платежами, управління фінансів пропонує вжити заходів щодо здійснення своєчасного перерозподілу бюджетних асигнувань по КЕКВ 2270 “Оплата комунальних послуг та енергоносіїв”   з урахуванням можливої економії по інших видатках в межах загального обсягу бюджетних призначень головних розпорядників бюджетних коштів місцевих бюджетів району, - резюмувала доповідач.

А також зазначила, що при зростанні вартості енергоносіїв залишається і надалі актуальним проведення заходів по енергозбереженню, які б дали змогу зменшувати споживання енергоресурсів, і, як наслідок, економити бюджетні кошти.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 4444