Версія для друку
П'ятниця, 11 січня 2019 15:16

Жителі Володимирщини колядують разом із усією Волинню

У ці різдвяні свята дзвінко лунають українські колядки, щедрівки, віншування та щирі побажання Божого благословення, добра, миру і всіляких гараздів у всіх куточках нашого краю. Зокрема, сьогодні, 11 січня 2018 року, в Луцьку на Театральній площі відбувається різдвяно-обрядове дійство «Три празники в гості». Долучилися до свята і працівники Володимир-Волинського районного будинку культури.
Культурно-мистецький захід відбувається з метою збереження, відродження нематеріальної культурної спадщини, популяризації волинських різдвяних звичаїв та обрядів, адже на Волині, як ніде інше в Україні, найбільш повно збережено справжню автентичну народну творчість обрядових дійств родинно-побутового та річного святкового циклу. Нашому краю притаманні характерні особливості новорічно-різдвяних традиційних обрядів, що не тільки збережені для нащадків, а й примножуються новими набутками сучасників. 
У святковому дійстві виконуються колядки, щедрівки, посівання гостей свята, обряди водіння Маланки, Кози у виконанні народних аматорських фольклорних колективів області.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3458