Версія для друку
Понеділок, 08 квітня 2019 12:39

Коротко про головне: стан казначейського обслуговування бюджетних коштів району за I квартал 2019 року

Традиційно, робочий тиждень у Володимир-Волинській райдержадміністрації розпочався із оперативної наради, яку з керівниками структурних підрозділів та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади провела очільниця району Наталія Василець.

Присутні під час робочої зустрічі розглянули ряд бюджетних питань, серед яких і стан казначейського обслуговування бюджетних коштів району за  I квартал 2019 року.

Зокрема, начальник Володимир-Волинського управління державної казначейської служби Волинської області Людмила Власюк охарактеризувала надходження за І квартал 2019 року  до місцевих бюджетів  об'єднаних територіальних громад.

Відтак, без врахування бюджетних трансвертів до Устилузької міської ради  з початку  року надійшло  до загального фонду 6,5 млн  грн, до спеціального фонду бюджету  - 167,1 тис. грн; до Зимнівської ОТГ— 3,4 млн грн  до загального фонду та  313,7 тис. грн - спеціальний фонд.

Зарічанська сільська рада з початку  року отримала  до загального фонду 7,0 млн грн. без врахування міжбюджетних трансферті, до спеціального фонду надійшло  49,4 тис. грн.

Своєю чергою, до Оваднівської ОТГ  з початку  року надійшло  до загального фонду — 3,3 млн. грн,  без врахування міжбюджетних трансфертів. До спеціального фонду - 182,0 тис. грн.

- Щодо стану розрахунків розпорядників та одержувачів бюджетних коштів районного бюджету варто зазначити, що за 3 місяці поточного року управлінням казначейства за документами розпорядників та одержувачів бюджетних коштів проведено видатків по Володимир-Волинському району на загальну суму 27 млн грн.  по загальному та спеціальному фондах. Крім того, по об’єднаних територіальних громадах проведено видатків  на загальну суму 43,4 млн грн, в тому числі: по бюджету Устилузької ОТГ — на 12,8 млн грн, по Зимнівській ОТГ — 14,7 млн грн, по Оваднівській ОТГ — 8,9 млн грн, по Зарічанській ОТГ —7млн грн, - зазначила Людмила Василівна. - На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2012 №106 зі змінами у  2019 році надійшли кошти з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій  в загальній сумі 1млн 700 тис. грн.

         На виконання повноважень у частині контролю за дотриманням бюджетного законодавства управлінням казначейства у разі виявлених порушень  застосовуються заходи впливу до учасників бюджетного процесу.

Так, станом на 1 квітня 2019 року розпорядникам та одержувачам бюджетних коштів усіх рівнів працівниками управління  було надано 9 попереджень на загальну суму — 1 млн 110 тис. грн  про  неналежне виконання бюджетного законодавства. Основними  причинами цих порушень є:  порушення термінів подання зразків підписів, реєстраційних карток та порушення термінів реєстрації бюджетних зобов’язань.

Також, у ході своєї доповіді, головний казначей району проінформувала і про те, що з березня цього року в управлінні на виконання  статті 112 Бюджетного кодексу України, пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 26 січня 2011 № 59 «Про затвердження Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи» та наказу Міністерства фінансів України   від 1грудня 2011 року №1537 працює комісія з оцінки   виконання головними бухгалтерами бюджетних установ своїх повноважень. Так, станом на 1квітня 2019 року з 59 керівників бухгалтерських служб розпорядників бюджетних коштів оцінюванню підлягають 38, з них 11 державного бюджету та 27 місцевого бюджету, якими подані анкети про виконання своїх повноважень. Комісія завершить свою роботу до 1 травня 2019 року,  результати оцінювання будуть доведені керівникам установ.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3759