Версія для друку
Четвер, 11 квітня 2019 09:16

Звернення голови райдержадміністрації Наталії Василець у зв’язку з Міжнародним днем визволення в’язнів нацистських концтаборів

Дорогі краяни! Сьогодні ми вшановуємо життєвий подвиг наших співвітчизників, які у трагічні часи Другої світової війни зазнали неймовірних жахів нацистських переслідувань та пам’ять мільйонів людей, безневинно вбитих у гітлерівських концентраційних таборах і в’язницях.

У ті жахливі роки на території гітлерівської Німеччини та окупованих нею держав діяло чотирнадцять тисяч концентраційних таборів і гетто, через які пройшли вісімнадцять мільйонів людей багатьох національностей. Важко осягнути, що у цих «фабриках смерті» безневинно загинули одинадцять мільйонів чоловіків, жінок і дітей. Серед них - сотні тисяч українців.

Низько вклоняюся перед подвигом в’язнів фашистських таборів та борців антифашистського опору. Завдяки незборимій силі духу, вірі у справедливість та надії на Всевишнього вони зуміли вистояти і здолати саму смерть. Повернувшись на рідну землю, витримали сталінські репресії, багаторічні утиски. Біографії цих людей — це справжні уроки мужності для представників підростаючого покоління. Зберегти пам'ять про них священний обов'язок кожного із нас.

Віддаючи шану загиблим і тим, хто вижив у тому пеклі людям, можна сподіватися на те, що подібне більше ніколи не повториться в людській історії.

Долаючи біль минулого, ми прагнемо миру та глибокого осмислення уроків тієї світової трагедії, аби разом з іншими цивілізованими націями не допустити нічого подібного у майбутньому.

З повагою голова райдержадміністрації Наталія Василець

Переглядів 3734