Версія для друку
П'ятниця, 12 квітня 2019 15:00

На Володимирщині з робочим візитом побував Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко

Сьогодні, 12 квітня 2019 року, в область із робочим візитом прибув Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. Вранці він провів нараду з керівництвом області з питань реалізації соціальних ініціатив Президента України та уряду щодо монетизації субсидій, індексації пенсій та виплат багатодітним сім’ям, а опісля відвідав кілька закладів соціальної сфери області, зокрема, і відділення стаціонарного догляду для постійного проживання територіального центру соціального обслуговування, що у селі Льотниче Володимир-Волинського району.

На зустріч із високопосадовцем прибули голова райдержадміністрації Наталія Василець і голова Зимнівської сільської ради В’ячеслав Католик.

Про умови проживання у територіальному центрі та про плани на майбутнє, серед яких впровадження послуг підтримуваного проживання і «соціального таксі» та облаштування майданчика для реабілітації інвалідів, розповіла гостям директор установи Любов Столярчук.

Оглянувши заклад, Павло Розенко відзначив позитив того, що у рамках децентралізаційних  процесів територіальний центр не втратився, а на умовах співфінансування усіх чотирьох громад успішно функціонує та розвивається.

- Ми зацікавлені, щоб у процесі децентралізації не втрачати ні територіальних центрів, ні ФАПів, ні амбулаторій, а навпаки, щоб доступ до соціальних послуг у людей покращувався, - зазначив Павло Валерійович. – Це прекрасний приклад того, що реформа системи децентралізації покращує доступ людей до соціальних послуг також.

Опісля, високопосадовець поспілкувався із журналістами про монетизацію субсидій, пенсійне забезпечення громадян та хід реалізації медичної реформи, а також поділився враженнями від перебування на Волині.

- Мені надзвичайно приємно, що сьогодні, коли ми говоримо про реформи в державі,– це вже не абстрактні слова, не слайди на презентаціях чиновників, це реальні результати: нові амбулаторії, нові центри соціального обслуговування, нова якість послуг. Реформи вже сьогодні очевидні для людей, - зазначив він.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 4179

Галерея зображень