Версія для друку
Понеділок, 20 травня 2019 17:14

Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації: уї районі на постійній основі діють 67 виборчих дільниць та зареєстровано понад 20 тис. виборців

Державний реєстр виборців функціонує незалежно від строків проведення виборів чи референдумів. Його основними завданнями є забезпечення ведення Державного реєстру виборців, а також складання списків виборців для проведення як загальнодержавних виборів, всеукраїнського референдуму, так і місцевих виборів. Відтак, сьогодні, 20 травня 2019 року, під час оперативної наради, яку очолила голова райдержадміністрації Наталія Василець, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців райдержадміністрації Ольга Голіцина-Чазова розповіла про роботу свого структурного підрозділу.

- Відділ ведення Реєстру працює на основі місячних планів роботи та планів роботи райдержадміністрації, - зазначила доповідач. - Відповідно до статті 22 Закону України “Про Державний реєстр виборців” відомості періодичного поновлення щомісяця до 5 числа надаються районним відділом Державної міграційної служби, районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану міністерства юстиції України, Володимир-Волинським міським судом, ЦНАПами Устилузької міської, Зимнівської, Зарічанської сільських рад, органами реєстрації Оваднівської та Березовичівської сільської ради, відділами прикордонної служби “Амбуків”, “Пархоменкове” та “Коритниця”.

У ході підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року та повторного голосування 21 квітня 2019 року відділ ведення, відповідно до календарних строків, забезпечив своєчасну та якісну підготовку запрошень, попередніх та уточнених списків виборців. Всі запрошення та списки вчасно передані до 67 дільничих виборчих комісій.

За період з січня по травень 2019 року завантажено та опрацьовано 213 відомостей періодичного поновлення відносно 1805 рядків вхідних відомостей періодичного поновлення.

За результатами опрацювання відомостей:

- включено до Реєстру - 156 виборців, з них 134 виповнилось 18 років;

- 187 виборців померли;

- визнані недієздатними - 2 виборці;

Всього від початку року внесено змін щодо змін персональних даних, змін виборчої адреси відносно 1069 виборців.

- У зв’язку з виборчим процесом та підготовкою до чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року та повторного голосування 21квітня до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Володимир-Волинської райдержадміністрації надійшло 580 звернень громадян. Із них 541 звернення щодо тимчасової зміни місця голосування. У встановлений законом термін, заяви було розглянуто та внесено відповідні зміни до Державного реєстру виборців. Усім особам, які звернулися із заявами щодо ТЗМГ видані посвідчення, які підтверджують таку зміну, - резюмувала Ольга Сергіївна.

За період з 1 січня по 17 травня видано 279 наказів про внесення змін до бази даних Державного реєстру виборців.

З метою уточнення ідентифікаційних персональних даних виборців направлено 6 запитів до Володимир-Волинського РВ УДМС України у Волинській області та Володимир-Волинського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

Після чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року з повторного голосування 21 квітня 2019 року до відділу ведення ДРВ надійшло 67 повідомлень від дільничних виборчих комісій, про зміни та неточності, які вносилися до уточненого списку виборців на звичайних виборчих дільницях. Інформація щодо отриманих змін перевіряється в органах періодичного поновлення. Запити щодо уточнення даних надіслані.

До слова, перевірити своє включення до Державного реєстру виборців можна в будь-який момент за допомогою онлайн сервісу “Кабінет виборця”. Цією послугою уже  скористалося 358 осіб, виборча адреса яких зареєстрована на території Володимир-Волиньского району. 65 виборців вказали спотворені персональні дані щодо себе або ж були відсутні у Реєстрі. Перевірка відносно зазначених громадян проведена. Та ще 25 виборців включено у Державний реєстр виборців.

- Станом на 17 травня 2019 року в районі зареєстровано 20 233 виборці, 290 - без виборчої адреси (зняті з реєстрації). 1075 - нездатні самостійно пересуватись. В м. Устилузі та селах району налічується 432 вулиці, де знаходиться 9192 будинки. У двох населених пунктах с.Кладнів та с.Октавин виборці взагалі відсутні. На території району на постійній основі діють 67 виборчих дільниць, - підсумувала Ольга Голіцина-Чазова.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3269