Версія для друку
П'ятниця, 19 липня 2019 12:38

Волинську область з робочим візитом відвідав перший віце прем’єр-міністр України Степан Кубів

Перший віце прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів здійснив робочу поїздку на Волинь в четвер, 18 липня 2019 року. В рамках візиту урядовець відвідав луцький ремонтний завод «Мотор», реабілітаційний центр «Агапе» в Луцькому районі, Боратинську ОТГ тощо.

Окрім того, Степан Іванович, як голова громадської організації «Всеукраїнська правозахисна організація «Меморіал» імені Василя Стуса, завітав до обласної бібліотеки для юнацтва. Сюди він привіз книги про українську історію, державність, єднання Сходу та Заходу, видані цією організацією. На зустріч прийшли ректор СНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан, викладачі та студенти вишу, голова волинського «Меморіалу» Олександр Жук, головний редактор «Волинської газети» Володимир Данилюк тощо.

— Як комендант Майдану, я вдячний волинянам за підтримку, яку ми всі там відчували. Велика шана і пам’ять тим волинянам-героям Небесної Сотні, які віддали життя за цінності. Також схиляю голови перед героями, які сьогодні є на сході, і тими, хто віддав своє життя у цій війні, — звернувся Степан Кубів до присутніх.

Після зустрічі в бібліотеці голова всеукраїнського «Меморіалу» разом з волинським колегою та заступником голови обласної державної адміністрації Денисом П’ятигорцем поклали квіти до стели загиблим героям Небесної Сотні та на війні на Сході України, а також до пам’ятника Лесі Українці.

Згодом перший віце прем’єр-міністр відвідав реабілітаційний центр «Агапе», що у селі Боратин Луцького району. У закладі проходять реабілітацію люди з інвалідністю. Виконавча директорка центру Анна Лещук продемонструвала гостям усі переваги та можливості реабілітаційного центру – це й вхідні двері з автоматичним відкриттям, великий ліфт, без бар’єрний простір, спортивний зал, кімната для реабілітації тощо.

— Підопічні «Агапе» не лише проходять фізіотерапію, а й вчаться самостійно обслуговувати себе навіть після тяжких травм хребта. Такий вид роботи – соціалізація, такий же важливий як і реабілітація. Ми створили усі умови для того, щоб у нас працювали люди з інвалідністю. Ми намагаємося докладати максимум зусиль, аби допомогти тим, хто не може оплатити лікування у нас. Ми є неприбутковою організацією, тому коштів іноді бракує. Проте, в нас є гарна співпраця з головою Боратинської ОТГ Сергієм Яручиком – він є нашою опорою, – зазначила виконавча директорка.

У планах закладу ще чимало етапів для розвитку. Це й будівництво на території «Агапе» басейну, майстерень, інших будівель для реабілітації, облаштування саду та території навколо.

Степан Кубів, своєю чергою, високо оцінив рівень реабілітаційного центру. За його словами, у ньому поєднані кращі світові практики. Окрім того, урядовець пообіцяв посприяти закладу. Він переконаний, що певне дофінансування через державно-приватне партнерство було б гарною допомогою.

Насамкінець, Степан Іванович зустрівся з головою та мешканцями Боратинської ОТГ та оглянув місцеву амбулаторію. Він відзначив, що громада – одна з найуспішніших в Україні, втім порадив чимось стимулювати приїзд сімейних лікарів, бо ті, що є, уже набрали дозволений ліміт пацієнтів.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 3736