Версія для друку
Четвер, 10 жовтня 2019 08:46

результати підготовки органів соціального захисту населення до надання з 1 жовтня 2019 року пільг та субсидій у грошовій формі

За участі заступника Міністра соціальної політики України Віталія Музиченка 09 жовтня 2019 року відбулася селекторна нарада з регіональними структурними підрозділами з питань соціального захисту населення обласних, районних державних адміністрацій та міських рад.
Основною темою селекторної наради стали результати підготовки органів соціального захисту населення до надання з 1 жовтня 2019 року пільг та субсидій у грошовій формі.

Крім цього, обговорено окремі моменти співпраці з АТ «Укрпошта» щодо виплати готівкових пільг та субсидій.
Нагадаємо, що з 1 жовтня 2019 року стартувала монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг.
Відповідно до рішення Уряду паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова.
Зокрема, пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматизованому режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк.
Для цього Ощадбанк вестиме у відповідних автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально.
Перевагою безготівкової форми є самостійне перерахування АТ «Ощадбанк» коштів за надані пільги на рахунки управителів, об`єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та Ощадбанком, без залучення пільговика.
Пільги у готівковій формі призначатимуться усім бажаючим пільговикам на підставі особисто поданих заяв до управлінь соціального захисту населення за місцем реєстрації (проживання) не пізніше 15 жовтня 2019 року. Однак, така форма надання пільг вимагає самостійної стовідсоткової оплати за надані житлово-комунальні послуги.

Департамент соціального захисту населення Волинської ОДА

Переглядів 4297