Версія для друку
Четвер, 10 жовтня 2019 16:45

Відбулося чергове засідання комісії з питань соціального захисту населення

Сьогодні, 10 жовтня 2019 року відбулося чергове засідання  комісії з питань соціального захисту населення та призначення житлових субсидій райдержадміністрації, в якому взяв участь в.о.голови, керівник апарату Сергій Романюк.

За словами начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталії Голюк, члени комісії 1 особі призначили компенсаційну виплату за надання соціальних послуг на підставі медичного заключення ЛКК, виданого закладом охорони здоров’я, 3 внутрішньо переміщеним особам - щомісячну адресну допомогу на проживання, 2 особам - субсидію на оплату ЖКП на понаднормову площу житла.

Також  1 громадянину вирішили призначити субсидію на тверде паливо та оплату ЖКП та в розрахунок сукупного доходу домогосподарства включати дохід у розмірі одного прожиткового мінімуму встановленого для працездатних осіб (висновок ЛКК) і 1 особу включили в ЄДРП пільговиків за місцем фактичного проживання.

- Одній  людині сьогодні відмовили  в призначенні субсидії на оплату ЖКП, - зазначила Наталія Орестівна. – Тому що, опалювальна площа її житлового приміщення перевищує 200 кв.м. та є транспортний засіб, з дати випуску якого минуло менше п’яти років.

Довідково:

Терміни призначення субсидії

Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців, і розраховується:

на неопалювальний сезон - з 1 травня по 30 вересня;

на опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня.

При цьому розмір субсидії на опалювальний сезон для домогосподарств, які використовують природний газ / електричну енергію для індивідуального опалення, розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно.

Для орендарів житлового приміщення (будинку) субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається за наявності договору найму (оренди) з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців і до кінця місяця, в якому закінчується термін дії договору найму (оренди).На наступний термін субсидія призначається за особистим зверненням орендаря.

Субсидія для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік за особистим зверненням громадян.

Після закінчення терміну отримання субсидії структурні підрозділи з питань соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримують субсидію в попередньому періоді (крім орендарів житлового приміщення, осіб, яким субсидія була призначена за місцем реєстрації перебування, і осіб, які звертаються за субсидією на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива).

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації

Переглядів 3435