Версія для друку
Четвер, 20 лютого 2020 09:52

Звернення голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка у зв’язку з Днем Героїв Небесної Сотні

Шановні волиняни!

Трагічні події на Майдані, які відбулися 6 років тому, стали переломним етапом в історії України, змінили свідомість мільйонів людей та назавжди закарбувалися в літописі нашої держави як Революція Гідності. Для усього українського народу, для кожного громадянина учасники Майдану стали героями, які продемонстрували надзвичайні силу духу, патріотизм та любов до своєї країни.

У ці дні ми вшановуємо їх подвиг та віддаємо данину пам'яті полеглим Героям Небесної Сотні. Люди різного віку, статі, віросповідань, професій, з різних куточків України, повстали проти несправедливості, диктатури, проти злочинного режиму, який суперечив національним ідеям та волелюбним прагненням українців. Ризикуючи власним життям, усвідомлюючи всю небезпеку, часто прикрившись лише дерев’яними щитами, вони йшли під кулі снайперів.

Більше сотні з них так і не повернулися до рідних домівок. Серед них – і 7 наших земляків-волинян, які пліч-з-пліч з іншими українцями стояли на Майдані, захищаючи свої права і свободи: Василь Мойсей, Едуард Гриневич, Сергій Байдовський, Іван Тарасюк, Віктор Хомяк, Юрій Сидорчук, Олександр Бадера.

Кожен з них у ті трагічні дні думав не про себе і відстоював не свої особисті інтереси. Наші співвітчизники, в тому числі й наші земляки, волиняни, відстоювали право вибору та свободи слова, право на гідне, заможне життя у незалежній демократичній Україні. Вони боролися і сподівалися на краще майбутнє для своїх дітей, родин, своєї держави. Ми не маємо права думати і діяти інакше.

Сьогодні нам доводиться продовжувати боротьбу за єдність нашої країни, за гідне місце її на світовій арені, серед незалежних, демократичних, розвинених держав. Як і тоді, сьогодні рушійною силою мають стати рівність, братерство та єдність. Нас мають об’єднати українське коріння та прагнення жити на своїй прабатьківській землі.

Тож нехай пам'ять всіх невинно убитих Героїв Небесної Сотні згуртує нас, живих, додасть нам сили духу, віри, мудрості, аби ми могли чесно глянути у вічі нашим нащадкам з твердим переконанням, що зробили усе, аби вони жили в мирній, незалежній, заможній державі. 

Слава Україні! Слава Героям Небесної Сотні!

З повагою голова обласної державної адміністрації  Юрій Погуляйко

Переглядів 3601