Версія для друку
Вівторок, 30 червня 2020 16:12

Фестивалю української національної культури "Українське коровай-сузір`я" - БУТИ!

Останнього дня червня в залі засідань Володимир-Волинської районної ради відбулося попереднє засідання представників влади,  громадськості, а також установ культури району з приводу проведення тринадцятого фестивалю. З врахуванням нинішньої ситуації в Україні, а також за пропозицією в. о. голови, керівника апарату райдержадміністрації Сергія Романюка та заступника голови районної ради Алли Мельник було вирішено провести  фестиваль дистанційно. Фінальний день фестивалю ще не визначений, але напевно, як кожного року, це буде перша неділя жовтня.

Саме в цей день, за задумом організаторів, проходитиме онлайн-марафон (інтернет, телебачення) з  сюжетами про справу випікання короваїв на Волині, розповідями про іменитих коровайниць,  відеосюжетами з обрядовими  піснями і традиційними діями.

А ще - челенджі в соціальних мережах (естафети) пар молодят в національних костюмах, створення інтернет - галереї з дитячих малюнків "Намалюю свій коровай", приготування урожайних снопів і етномайданчики, приурочені коровайній справі. Головний лейкмотив цьогорічного фестивалю - "Золотом колосу карбуємо літопис волинського короваю" має стати кіноматографічним доробком місцевих операторів, фотографів і журналістів.

Закликаємо усіх до виголошення ідей з приводу проведення фестивалю. Телефон для подання пропозицій - 063 367 85 85.

Оргкомітет фестивалю

Переглядів 4000

Галерея зображень