Версія для друку
Вівторок, 29 вересня 2020 10:43

Забезпечення права на пільговий проїзд учасників бойових дій та їх сімей обговорили в ОДА

Так як в області все частіше фіксують випадки відмови у пільговому проїзді учасникам АТО/ООС та членам їх сімей, облдержадміністрація ініціювала нараду за участі керівників Укртрансбезпеки, Держпродспоживслужби у Волинській області і управління транспорту та зв’язку ОДА, де обговорили яким чином вплинути на ситуацію, аби подібне не повторювалося. Відбулася зустріч сьогодні, 28 вересня 2020-го року, під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Мовенка та заступника голови Анатолія Костика.

Слід зауважити, що нещодавно у стінах ОДА відбувся круглий стіл, ініційований громадською організацією «Члени родин загиблих в АТО «Надія», де одним із порушених питань було пільгове перевезення учасників АТО/ООС та членів їх сімей. Саме тому керівництво ОДА вирішило напрацювати шляхи вирішення цієї проблеми.

Як повідомив начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Волинській області Андрій Омельчук, офіційно зареєстровані звернення про відмову – це поодинокі явища, бо насправді зазвичай громадяни просто не знають як діяти у такій ситуації, куди телефонувати або звертатися. Тому пропозиція Андрія Омельчука – напрацювати алгоритм дій для такої категорії людей, аби офіційно фіксувати такі випадки.

Своєю чергою, обласна державна адміністрація при наявності офіційно зареєстрованого випадку відмови у пільговому перевезенні надсилає перевізнику попередження про розірвання договору. Якщо ж щодо вказаного перевізника фіксується друга відмова, то далі слідує розірвання договору на перевезення.

Відповідно, офіційна реєстрація відмов у перевезенні – робота Укртрансбезпеки, Держпродспоживслужби у Волинській області, які й розповіли яким чином діють у таких випадках. Загалом підставою для складення протоколу про відмову в пільговому перевезенні в обох випадках є звернення громадянина. 

Однак, для початку з перевізниками ще раз проведуть роз’яснювальну роботу та наголосять на наслідках у разі продовження відмов.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 4004

Галерея зображень