Версія для друку
Середа, 21 жовтня 2020 17:19

Стартували Всеукраїнські конкурси до Міжнародного дня волонтера

До Міжнародного дня волонтера та Дня благодійництва оголосили конкурси для усіх бажаючих. Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення разом з Українською молодіжною правничою асамблеєю, Благодійним фондом «Об’єднання світових культур» та Департаментом молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) проводять:

- Всеукраїнський конкурс проєктних ініціатив «Волонтерство: від усвідомлення до дії»;

- Всеукраїнський конкурс есе «Українське волонтерство – унікальне явище сьогодення».

Щорічно, відповідно до резолюції ООН, 5 грудня відзначається Міжнародний день волонтерів в ім'я економічного і соціального розвитку (скорочена назва – День волонтера), а відповідно до Указу Президента України в кожну другу неділю грудня, в цьому році це 13 грудня, відзначається День благодійництва.

За останні роки, волонтерських рух в Україні знаходиться на піку свого розвитку, на жаль, цьому сприяли також події на Сході України та інші надзвичайні події, які спонукали згуртувати активне українське суспільство.

Мета конкурсів - всебічна підтримка волонтерського руху України, визнання українського волонтерства як унікального явища сьогодення, сприяння розвитку благодійництва, як національної традиції, сприяння реалізації волонтерських ініціатив.

Всеукраїнський конкурс проєктних ініціатив «Волонтерство: від усвідомлення до дії» проводиться за наступними номінаціями:

- «Учнівські ініціативи» - волонтерські проєкти або акції учнів закладів освіти або позашкільних закладів, що вже реалізовані або реалізація яких ще триває у 2020 році;

- «Студентські ініціативи» - волонтерські проєкти або акції здобувачів вищої

освіти, які вже реалізовані або реалізація яких ще триває у 2020 році;

- «Молодіжні ініціативи» - волонтерські проєкти або акції молоді, яка не

навчається у закладах середньої або вищої освіти, що вже реалізовані або

реалізація яких ще триває у 2020 році;

- «Волонтерські ініціативи в зоні проведення АТО/ООС» - волонтерські проекти або акції, що здійснюються в зоні проведення АТО/ООС, які реалізовані або реалізація яких ще триває у 2020 році;

- «Волонтерські ініціативи у боротьбі з COVID-19» - волонтерські проєкти або акції, що направлені на запобігання поширенню та подолання негативних

наслідків COVID-19, що вже реалізовані або реалізація яких ще триває у 2020

році;

- «Екологічні волонтерські ініціативи» - волонтерські проєкти або акції, що

пов’язані з екологічною тематикою, що вже реалізовані або реалізація яких ще триває у 2020 році;

- «Гуманітарні ініціативи» - волонтерські проєкти або акції, будь-якої спрямованості, не охоплені іншими номінаціями, що вже реалізовані або реалізація яких ще триває у 2020 році.

Учасником даного Конкурсу може стати кожен громадянин України, ініціативна група, приватна компанія, благодійна організація або громадська організація.

На Конкурс подаються проєктні ініціативи шляхом заповнення спеціальної форми, яка повинна містити:

- дані ініціаторів проєктної ініціативи;

- територія проєктної ініціативи;

- строки реалізації проєктної ініціативи;

- опис проєктної ініціативи;

- кількість учасників проєктної ініціативи.

Конкурс проходить з 20 вересня 2020 року по 31 грудня 2020 року. Прийом проєктних ініціатив триває до 15 листопада 2020 року. Для участі необхідно заповнити онлайн-форму за посиланням - https://docs.google.com/forms/d/1tTTKL_SLg1x1spqVEJ0e04eXyjNXiKcQIp-gUUPjr74/viewform?edit_requested=true

Кожен учасник може подати не більше 3-ох проєктних ініціатив.

Щодо Всеукраїнського конкурсу есе «Українське волонтерство – унікальне

явище сьогодення», то його учасником теж може стати кожен мешканець України. Конкурс проходить з 20 вересня 2020 року по 31 грудня 2020 року. Прийом есе триває до 15 листопада 2020 року. Кожен учасник може подати не більше 1 конкурсної роботи.

Вимоги до індивідуально підготовленого есе:

- обсяг есе повинен становити від 2 до 4 сторінок, формат сторінки А4 (297х210 мм), орієнтація – книжкова;

- поля: верх, низ та праве – 20 мм, ліве – 25 мм; шрифт – Times New Roman, кегель – 14, міжрядковий інтервал – 1,5, стиль – Normal;

- перший рядок – (шрифт напівжирний курсив, вирівняний по правій стороні) прізвище, ім'я та по-батькові автора;

- другий рядок – (шрифт курсив, вирівняний по правій стороні) місце роботи, місце навчання або назва інституту громадянського суспільства (подвійний абзац);

- наступний абзац – (шрифт напівжирний всі прописні, вирівняний по центру) назва есе;

- далі йде текст есе, що вирівняний по ширині з відступом зліва 1,5 см.

Тематика есе (Організатори вітають висвітлення будь-яких інших тем, що пов’язані з загальною тематикою Конкурсу):

- Волонтерство-2020;

- Волонтерство, як феномен;

- Як це бути волонтером?

- Студентська молодь, як частина волонтерського руху;

- Волонтерство, як соціальний обов’язок відповідального суспільства;

- Молодь та волонтерство;

- Стереотипи про волонтерство.

Електрона версія есе повинна мати назву «прізвище та ім’я» (наприклад, Sohnykov_Anton). Есе разом з заявкою (із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові учасника, контактного телефону, електронної адреси, домашньої адреси, назви есе) подаються на офіційну електрону адресу організаційного комітету Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (обов’язково у темі повідомлення необхідно вказати «Конкурс есе»).

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 4139