Версія для друку
Середа, 25 серпня 2021 15:48

Ведеться підготовка до важливих подій районного масштабу

25 серпня голова РДА Юрій Лобач провів нараду з питань підготовки до навчань територіальної оборони та організації районного фестивалю традиційної культури «Український коровай-сузір’я». На ній були присутні його заступники Віктор Сапожніков, Андрій Сторонський та Віктор Фіщук, голови територіальних громад та представники галузі культури району. Насамперед йшлося про співфінансування  зборових заходів, до яких будуть залучені резервісти та військовозобов’язані з усіх територіальних громад: обговорено механізми спрямування коштів місцевих бюджетів для реалізації спільної справи проведення навчань, алгоритм розподілу загальної суми коштів між міськими, селищними та сільськими бюджетами. Із мотиваційним зверненням до колег-очільників тергромад виступив голова Оваднівської сільради Сергій Панасевич. «Цей захід дуже потрібний. Повірте, світогляд людей міняється вже після першого дня тренувальних зборів, ми це бачили минулого тижня, коли проводили пробне бойове розгортання в межах нашої громади. Після навчань навіть ті, хто не проходив строкової служби запевняли, що готові будь-якої миті стати на захист своєї родини, свого села. громади», - зазначив Сергій Степанович.

Опісля учасники наради обговорили приємні клопоти з підготовки до проведення фестивалю, який покликаний зберігати і примножувати народні весільні традиції та обряди. «Це свято покликане об’єднати територіальні громади нового, великого Володимир-Волинського району в єдину родину. У районі в його попередніх межах 13 років існувала традиція вшанування хліба цим фестивалем, упевнений, вона збережеться і надалі, чотирнадцятий фестиваль стане ще цікавішим і колоритнішим, адже до нього доєднаються громади колишнього Іваничівського і Локачинського районів, кожна з яких має свої особливості, свою неповторність», - сказав Юрій Лобач, звертаючись до представників громад, які у свою чергу висловили підтримку ініціативі розширення фестивалю.    

В ході роботи було обговорено головні блоки фестивальної програми. Окрім концертних виступів у ній передбачена демонстрація весільної обрядовості, цікаві тематичні майстер-класи, до яких зможуть долучитись і діти, й дорослі. На відвідувачів протягом усього дня чекатимуть робота етнографічних майданчиків, фотовиставка «Весілля моєї бабусі», виставка прикрашених до свята снопів і виробів з природніх матеріалів, яскраві фотозони. Звичайно ж, окрасою фестивалю стануть випечені місцевими майстринями короваї, поділ яких між гостями відбудеться наприкінці дійства.

Переглядів 3914

Галерея зображень