Версія для друку
П'ятниця, 24 вересня 2021 12:11

Захисти свій дім: триває військовий вишкіл резервістів

Чергування на блок-посту як один з обов’язкових елементів проходження навчань проходять призовники батальйону тероборони, що на 10 днів розташувався на теренах Оваднівської територіальної громади. «Ми вчора заступили на добову варту, стояли тут і вночі. Хоч навчання – це лише умовні ситуації, стараємося виконувати завдання дуже відповідально, адже лише в тренуваннях формуються необхідні навички і уміння», - розповіли резервісти, які чергують на блок-посту на виїзді з території  ліцею.

Олександр Іваницький з Устилуга. Хлопець працює електромонтером на митному переході у своєму прикордонному містечку, строкову службу в армії послужити не довелось. А Іван Приступа з села Заріччя своє життя присвятив роботі в полі – він працює у ТзОВ «Агросвіт».

У випадку потреби вони обоє готові стати на захист своїх громад та родин, а тому й вирішили пройти навчання, де, сподіваються, отримають необхідний досвід. Попри незвичні для себе умови зберігають позитивний настрій та налаштовані на продуктивну роботу, з задоволенням спілкуються із товаришами по зброї, кожного з яких у нову для держави, але таку необхідну в нинішній час систему тероборони привела власна життєва історія. А ще вони переконані: кожен свідомий громадянин повинен уміти захистити свій дім!

Переглядів 3881

Галерея зображень