Версія для друку
П'ятниця, 14 січня 2022 08:57

Обласна нарада щодо стану реорганізації районних державних адміністрацій

13 січня голова райдержадміністрації Юрій Лобач та керівник апарату РДА Сергій Романюк взяли участь у нараді щодо стану реорганізації районних державних адміністрацій, яка пройшла під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Мовенка.

Як відомо, на Волині влітку 2020-го року був затверджений новий адміністративно-територіальний устрій. Зокрема, утворені 4 райони і відповідно 4 райдержадміністрації. Тож наприкінці того ж року стартував процес реорганізації районних державних адміністрацій. А саме шістнадцять районних державних адміністрацій були реорганізовані через  приєднання до чотирьох РДА в адміністративних центрах нових районів: Володимир-Волинського, Камінь-Каширського, Ковельського та Луцького.

Однак, з огляду на інформацію, яку надають комісії з реорганізації районних державних адміністрацій, під час проведення заходів із реорганізації виникає низка проблемних питань.

Одним із етапів процедури державної реєстрації припинення юридичної особи публічного права в результаті її реорганізації є здійснення перевірок контролюючими органами щодо дотримання вимог законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, соціального страхування, встановлення факту відсутності заборгованості перед бюджетом щодо сплати податків та зборів.

Проте на сьогодні у багатьох структурних підрозділах із статусом юридичних осіб публічного права реорганізованих РДА не здійснені або не завершені документальні позапланові перевірки головними управліннями Державної податкової служби у Волинській області, Пенсійного фонду України у Волинській області, виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області.

Відтак, в обласній державній адміністрації вирішили провести нараду із головами РДА та керівниками реорганізаційних комісії, аби проаналізувати ситуацію та допомогти у разі потреби. Окрім того, за результатами наради підготовлено ряд протокольних доручень головам РДА.

За матеріалами управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 6322

Галерея зображень