Версія для друку
Вівторок, 19 квітня 2022 16:12

Ми – Європа, ми – цивілізація! – начальник РВА Юрій Лобач про недопустимість міжконфесійних сутичок

Великодня ніч у Володимир-Волинському районі пройде в умовах комендантської години, але з деякими послабленнями вимог – вірянам дозволено відвідати всенічну Службу Божу та освятити пасхальні кошики, можна пересуватись в межах свого населеного пункту, але не поміж селами й містами. Втім, недопустимими є будь-які конфлікти з приводу міжконфесійних відносин. Про це зазначив начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач.

«Ми не можемо дати приводи для пропагандистських ЗМІ, особливо у період такого світлого свята, як Великдень. Маємо демонструвати усьому світові, що ми, українці, - це Європа, ми – цивілізація. Тож і перехід церков московського патріархату у підпорядкування Православної Церкви України, і прихід до українських храмів тих, хто раніше відвідував російську церкву, повинен бути в рамках закону і порядку», - наголосив керівник військадміністрації.

Про те, що з метою збереження громадського спокою та попередження правопорушень і конфліктних ситуацій у Великодні та поминальні дні поліція працюватиме у посиленому режимі, доповіла представниця райвідділу Національної поліції Наталія Осійчук. Вона повідомила, що у населених пунктах району патрулюватимуть поліцейські офіцери громад, дільничні інспектори, до несення чергувань будуть залучені й представники воєнізованих добровільних формувань тергромад. У підготовці до богослужінь особлива увага має бути приділена можливості швидкої евакуації громадян до укриттів у випадку повітряної тривоги. Також є необхідність індивідуального напрацювання спільних заходів органами місцевого самоврядування зі священниками з метою уникнення надто великих скупчень людей у храмах, адже все частіше у ЗМІ з’являються повідомлення про можливі провокації з боку російських агресорів саме у Великодню ніч.

Переглядів 3797