Версія для друку
Середа, 27 квітня 2022 12:44

Начальник військадміністрації Юрій Лобач: забезпечення транспортом ЗСУ сьогодні – внесок у завтрашню перемогу

27 квітня зустріч начальника районної військової адміністрації Юрія Лобача із керівниками 26 найбільших приватних та комунальних підприємств району відбулась в контексті забезпечення Збройних сил України автотранспортними засобами, потреба у яких на фронті зберігається потягом усього періоду воєнного стану. На початку в ефірі відеоселектору про те, що наша область – одна з кращих у напрямку забезпечення війська людським ресурсом, що демонструє свідомість і патріотизм волинян, зазначив заступник начальника Волинської ОВА Сергій Мовенко. Втім, наразі є нагальна потреба у поставці 139 одиниць техніки у військові частини.

Спілкування з директорами підприємств району продовжив Юрій Лобач, який зауважив, що РВА з розумінням ставиться до необхідності оснащення технікою виробничих об’єктів, але мобілізаційне завдання повинне виконуватись сповна і без заперечень.

«Ми щиро вдячні вам за те, що не зупинили виробництво, сплачуєте податки і надаєте роботу людям. Крім того, сприяєте боротьбі з продовольчою кризою. Але сьогодні забезпечення технікою фронту – це внесок у завтрашню перемогу. Прошу всіх відповідально поставитись до мобілізаційних завдань. Звичайно, забирати всю наявну техніку «під нуль» та паралізувати виробництво ніхто не збирається, та й законом визначено, що мобілізації підлягає автотранспорт підприємства у межах 30-50 відсотків», - звернувся очільник РВА до учасників зустрічі. Та наголосив, що неприпустимо переховувати техніку, а до ухилянтів буде застосовуватись методика вилучення техніки спеціально уповноваженими на це нарядами.

У свою чергу заступник військового комісара Роман Зарівняк обговорив із представниками бізнесу конкретні проблемні випадки щодо поставок автотранспорту для потреб ЗСУ, повідомив, що робота з мобілізації техніки триватиме найближчими днями, включно із вихідними.

Переглядів 7126