Версія для друку
Середа, 17 серпня 2022 13:49

Рішення щодо питань евакуації населення та підготовки до нового навчального року ухвалили на засіданні в РВА

17 серпня під головуванням начальника райвійськадміністрації Юрія Лобача та за участі голови райради Віктора Хиця відбулось спільне засідання районних комісій - з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і з питань евакуації. В ході роботи був схвалений план прийому Володимир-Волинським районом евакуаційного населення з тих районів області, які розташовані поруч із білоруським кордоном, у разі загрози або виникнення збройних конфліктів. Передбачається, що володимирщина може стати прихистком для більш як 50 тисяч мешканців поліських районів Волині. Отож, очільникам тергромад доручено розробити місцеві плани евакуації, що передбачають  створення у територіальних громадах пунктів прийому евакуйованого населення, транспортне забезпечення розвезення по визначених місцях проживання евакуйованого населення у разі загрози або виникнення збройних конфліктів, розрахунок сил і засобів медичного забезпечення, першочергового життєзабезпечення населення, яке підлягає евакуації тощо. Окремо у протоколі засідання визначені дії медпрацівників та правоохоронців у випадку проведення евакуаційних дій.

Пpo готовність закладів освіти до забезпечення безпечних умов перебування у них дітей, учнів і працівників доповіли начальниця відділу ЦЗ Володимир-Волинського районного управління ГУ ДСНС у області Олена Шуба та начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства райдержадміністрації Анатолій Матвіюк, які працювали у складі комісії з попереднього обстеження вказаних закладів. В ході перевірки було встановлено, що на території району розташовані 104 укриття у освітніх установах, але наразі практично готові до роботи лише 14. У всіх громадах у таких захисних спорудах тривають ремонти, а тому ближче до кінця серпня відбудеться повторне їх обстеження, яке покаже реальну картину готовності закладів освіти до очного навчання. При огляді, зазначили члени комісії, увага прикута до забезпечення укриттів вентиляцією та електропостачанням, каналізацією чи санітарними  установками, питною і технічною водою, місцями для сидіння.

У підсумку розгляду цього питання начальник РВА Юрій Лобач наголосив, що допускатись до стаціонарного навчання будуть лише учні тих закладів освіти, де протокольно комісією буде засвідчена відсутність зауважень до роботи укриттів.  Тож він доручив головам міських, селищних та сільських територіальних громад визначити й надати в районну військову адміністрацію остаточний перелік закладів освіти, в яких обладнані укриття для дітей, учнів, студентів та працівників, та, відповідно, планується розпочати очне навчання в новому навчальному році. Крім того, заначив начальник РВА, до кінця наступного тижня мають бути сплановані, а до кінця місяця проведені заняття з керівниками та працівниками цих закладів освіти щодо організації безпечного навчального процесу,  забезпечення укриття його учасників у захисних спорудах,  порядку дій у разі оголошення сигналу “Повітряна тривога”.

Переглядів 8020

Галерея зображень