Версія для друку
П'ятниця, 14 липня 2023 15:20

Жінки мають бути залучені до всіх рівнів прийняття рішень!

У Луцьку відбулась прес-конференція «Коаліція 1325: план дій Волинської області з виконання резолюції Ради Безпеки ООН «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року». Мета заходу - презентувати коаліцію та її діяльність з реалізації регіональних ініціатив на виконання Національного плану дій 1325.

До слова, резолюція 1325 є однією з найбільш важливих резолюцій РБ ООН у сфері політики безпеки. Цей документ наголошує на важливій ролі жінок у запобіганні і врегулюванні конфліктів та в розбудові миру, а також закликає держави-члени забезпечити більш активну участь жінок на всіх рівнях прийняття рішень в національних, регіональних і міжнародних інститутах, у механізмах запобігання, управління та вирішення конфліктів.

Основні положення резолюції визначають особливу важливість врахування потреб жінок та дівчат у конфліктних ситуаціях та особливу вразливість жінок перед негативними наслідками конфліктів.

Для збільшення участі жінок та їх представленості на всіх рівнях прийняття рішень щодо підтримки та сприяння зміцнення миру і безпеки, виконання регіональних та місцевих планів дій з впровадження Національного плану дій серед місцевих органів влади, громадських організацій, представників ЗМІ та інших структур і розширення їх можливості у сфері реалізації ініціатив, направлених на сприяння участі жінок і дівчат у процесах відновлення миру у Волинській області було утворено коаліцію «Волинь 1325».

Під час заходу було озвучено, що в рамках Плану дій по виконанню даної резолюції у всіх районах Волині буде реалізовуватися проєкт щодо відбудови гендерного простору. У Володимирському районі відібрано Володимир-Волинську міську тергромаду.

Переглядів 3638