Версія для друку
П'ятниця, 27 жовтня 2023 09:13

День української писемності та мови

Сьогодні, 27 жовтня, відзначається День української писемності та мови.

В наш непростий час ми всі мали можливість усвідомити, наскільки важливою є для нас українська мова – не лише засіб спілкування, а й символ гуртування нації, маркер, що вказує на приналежність до українського народу та подразник для всіх тих, хто хотів би навіки заглушити голос вільних і волелюбних людей на власній землі.

Наша мова завжди об'єднувала українців у періоди визвольних змагань, з її популяризацією і поширенням пов'язується піднесення самосвідомості народу, яке призвело до відновлення нашої державності на початку 90-х років. Тому знищення української мови – одне з головних завдань ворогів незалежності України, тих, хто прагне до знищення  нашого народу, як цілісної спільноти, позбавлення його етнічної самоідентичності, політичної самостійності.

Збереження її та розвиток, популяризація і поширення у всіх сферах життя – завдання таке ж важливе, як і захист нашої Вітчизни на лінії фронту.

Без мови немає нації, без нації – немає країни.

Бережімо нашу рідну українську мову, плекаймо її як перлину душі нашого народу, як те, що відрізнятиме нас і наших нащадків від безсловесного населення розлогих теренів десь серед Європи.

Разом переможемо!

Слава Україні!


Начальник Володимирської                                                 Голова

районної військової адміністрації     Юрій Лобач             Володимирської районної ради       Віктор Хиць

Переглядів 1349