Версія для друку
Вівторок, 28 серпня 2018 21:37

Без домашніх завдань, оцінок і парт у три ряди: школи району готові зустрічати першокласників

Із вересня 2018 у школах України впровадять нову систему освіти. Усі дітлахи, що сядуть вперше за парти здобуватимуть знання за іншим стандартом початкової школи.
До слова, цього річ у Володимир-Волинському районі вперше шкільний дзвінок покличе за парти 229 учнів.
- Як саме відбуватиметься старт Нової української школи в усіх навчальних закладах і чи буде він успішним, багато в чому залежить від самих учителів та наявності всіх необхідних матеріалів, - зазначила у розмові начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун. - У вчителів буде зовсім інший підхід до роботи. Педагог повинен бути молодим душею, активним, ініціативним. Можливо, йому доведеться сісти з дітьми на килим, подивитися на освітній процес очима дітей. Він повинен буде допомагати дитині вчитися, а не просто давати певні педагогічні настанови. Звісно, буде нелегко, але усі вчителі, що працюватимуть у перших класах уже пройшли відповідне навчання.

Також, аби система запрацювала на всі сто, у кожному класі мають бути відповідні навчальні зони. Їх затвердили аж сім. Завдяки цим зонам діти зможуть і вчитися, і відпочивати. Передбачена в першачків і ранкова зустріч: діти ставатимуть у коло чи сідатимуть на килимок і ділитимуться своїми враженнями – що вони очікують від сьогоднішнього дня і з якими почуттями хочуть повернутися додому. Крім того, на учнів чекає багато експериментів, досліджень, робіт у групах. Парти вже не будуть розташовані у звичні нам ряди, а так, щоб дітям було зручно працювати в команді, ділитися думками, більше спілкуватися.

Тож уже з вересня педагогам доведеться вчитися разом із учнями, бути креативними, хотіти змін та запроваджувати новації.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3524

Галерея зображень