18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Із завданнями на тиждень визначились на щопонеділковій нараді
    Понеділок, 05 грудня 2016 10:26

    Із завданнями на тиждень визначились на щопонеділковій нараді

    Про підсумки роботи управління соціального захисту населення райдержадміністрації у 2016 році доповіла Голюк Н.О. Начальник управління зазначила, що однією з основних функцій управління соціального захисту населення райдержадміністрації є призначення та виплата державних соціальних допомог, субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Цю роботу забезпечує відділ соціальної допомоги, який працює в режимі єдиної технології прийому громадян - по принципу призначення усіх видів допомоги за однією заявою, так званим принципом "єдиного вікна".

    Спеціалістами управління призначаються та виплачуються 16 видів державних соціальних допомог, якими за 12 місяців 2016 року охоплено 3066 жителів нашого району.

    В системі соціальних допомог, які надаються родинам, найбільш ефективною з точки зору забезпечення потреб сім'ї, є допомога при народженні дитини.

    На обліку в управлінні перебуває 3 сім'ї, які взяли 12 дітей на виховання: серед них 2 прийомні сім'ї та 1 будинок сімейного типу.

    Система соціального захисту сімей з дітьми на сьогоднішній день є досить ефективною та постійно зазнає змін, які направлені в першу чергу, на розвиток адресних підходів при забезпеченні державними виплатами.

    За рахунок коштів державного бюджету та коштів субвенції з місцевого бюджету протягом року безкоштовно санаторно-курортні путівки в лікувально-оздоровчі заклади України отримала 21 особа з числа інвалідів та ветеранів війни, 19 учасників антитерористичної операції оздоровилися по санаторно-курортних путівках, придбаних державною сужбою у справах ветеранів, видано 7 направлень учасникам АТО на проходження психологічної реабілітації.

    Управлінням соціального захисту населення РДА проводиться системна робота в напрямку забезпечення пільгових категорій громадян технічними та іншими засобами реабілітації.

    В районі поступово впроваджується комплекс державних стандартів щодо безбар'єрного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до об'єктів громадського та соціального призначення. З цією метою створено "комітет доступності", щорічно розробляються заходи щодо забезпечення безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до соціальних об'єктів та проводиться моніторинг облаштування пандусів до них. Внаслідок проведеної у даному напрямку роботи 161 будівлю соціального призначення в районі облаштовано пандусами.

    За рахунок коштів районного бюджету з нагоди Міжнародного дня інвалідів надано матеріальну допомогу 16 інвалідам загального захворювання та з дитинства, та 4 активним учасникам виставки виробів художньо-прикладного мистецтва.

    Управління, відповідно до покладених на нього завдань, забезпечує у межах своїх повноважень дотримання законодавства про працю, зайнятість населення, дотримання законодавства з питань колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин, а саме здійснює реєстрацію, облік та зберігання колективних договорів, змін та доповнень до них.

    Одним із основних завдань є здійснення моніторингу показників заробітної плати та своєчасної її виплати працівникам.

    Протягом попередніх 5 років по району в цілому спостерігається ріст зарплати, хоча пемпи зростання незначні. Починаючи з 2012 року, вона зростала на 8-10 % щороку, а у 2015 - на 17,5%.

    Крім того, обговорили на оперативній нараді ситуацію стану доріг у районі, у зв'язку із погодними умовами, та заходи на наступний тиждень.

    Переглядів 2892
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua