16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>В негоду на території області діятимуть пункти обігріву
    Вівторок, 06 грудня 2016 07:58

    В негоду на території області діятимуть пункти обігріву

    За словами Володимира Грушовінчука начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області за 11 місяців поточного року в області виникло 1163 пожеж, в наслідок яких загинуло 26 людей серед жертв – одна дитина. 797 пожеж трапилося в житловому секторі та 9 на промислових об’єктах. Сумну статистику озвучили на оперативній нараді сьогодні, 5 грудня 2016 року.

    Зокрема, проведено очищення підвальних, цокольних, горищних поверхів житлових будинків від горючих відходів та сміття. Здійснюється профілактичні огляди та планово-попереджувальні ремонти електрообладнання електромереж, а також своєчасно усувають порушення, які можуть призвести до пожеж. Забезпечено постійний контроль за технічним станом опалювальних приладів, котелень, тепло-генераторних установок та печей.

    – Для забезпечення оперативного реагування, надзвичайні ситуації техногенного, природного характеру, координації спільних дій органів управління та сил цивільного захисту в усіх містах та районах області проведено навчання та тренування на об’єктах паливно-енергетичного комплексу, ділянках інженерних мереж, котельнях. Всього для проведення вищезазначених заходів залучалися 442 особи та 153 одиниці техніки. Під час навчання додатково перевірили готовність мобільних груп реагування. На теперішній час в області створено та функціонує 17 мобільних груп реагування, до складу яких ввійшли 288 одиниць  техніки та 439 працівників, – наголосив Володимир Грушовінчук .

    З метою забезпечення реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з ризиками в осінньо-зимового періоду 2016-2017 років, в постійній готовності до застосування за призначенням перебуває 26 автомобілів підвищеної прохідності, інженерна спеціальна снігоочисна техніка БА-2 та ДЗ-171, засоби доставки –  тягач з напівпричепом. Для забезпечення проведення аварійно-рятувальних робіт під час дорожньо-транспортних пригод в готовності прибуває 4 спеціально аварійні рятувальні автомобіля. Крім того, в кожному рятувально-пожежному  підрозділі на озброєнні знаходиться пожежний автомобіль, оснащений комплектом спеціального гідрологічного обладнання.

    Аби запобігти випадкам переохолодження людей та надати в період низьких температур допомогу малозахищеним верствам населення, ДСНС спільно з місцевими органами влади розгортатимуть в населених пунктах області стаціонарні пункти обігріву. Крім того, в постійній готовності 4 мобільні пункти обігріву. Також з метою створення безпечних умов для водіїв та пасажирів в період негоди та обмеження руху на дорогах загального користування ДСНС спільно зі Службою автомобільних доріг в області та органами виконавчої влади визначено 33 місця відстою автомобільного транспорту, більшість яких розміщені в районі підприємств АЗС, готельних комплексів, митних переходів, торгових центрів. Інформація про майданчики відстою техніки розміщена на інтерактивній карті в мережі інтернет.

    – Слід зазначити, що на даний час сили й засоби управління ДСНС в області вже залучались до ліквідації наслідків несприятливих погодних умов. Так із 13 листопада поточного року, у зв’язку  з ускладненням руху на автодорогах загального користування аварійно-рятувальними підрозділами здійснено 70 виїздів для проведення рятувальних робіт, в ході яких зі снігових заметів та кюветів було евакуйовано 119 транспортних засобів та надано допомогу 242 громадянам, – підкреслив Володимир Грушовінчук.

     На чому особливо наголосив керівник волинського ДСНС, так це на інформаційно-розяснювальній роботі серед населення. До цієї справи слід залучити працівників сфери соціального захисту, житлово-комунальних підприємств, Національної поліції, місцевих пожежних команд, та членів добровільних пожежних дружин, аби волиняни дотримувалися пожежної безпеки в зимовий період.

    Окрім того, в разі погіршення обстановки на дорогах області забезпечать  обмеження руху на складних ділянках та передбачать відстій техніки в спеціально визначених місцях.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 2440
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua