18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Світом мандрує Миколай
    Вівторок, 20 грудня 2016 11:17

    Світом мандрує Миколай

    Коли його батьки померли, то Миколай без вагань продав свій маєток і роздав кошти тим, хто їх потребував, а сам пішов до монастиря та невдовзі став священиком. Цей чоловік вирізнявся любов’ю та співчуттям до людей. Саме за лагідність та доброту святий Миколай здобув величезну шану народу. Він щиро молився за скривджених та калік, нужденних та голодних. Своїми молитвами зцілював, втихомирював море, бурю, гасив пожежі, охороняв від напастей. Всім серцем любив дітей і кожному хотів подарувати бодай крапельку свого тепла. Тому його у нерідко називають ще й «батьком сиріт».

    Святий з’являвся скрізь, де потрібна була його допомога. І нині він приходить до тих, хто кличе, хто просить його заступництва. А чудес його й не злічити.

    Найбільше радості свято Миколая приносить дітворі. Заздалегідь вони пишуть йому листи зі своїми бажаннями та вкладають до скиньки, або на підвіконня, звідки їх забирають Ангели – помічники святого. А ще моляться, просячи здоров’я для себе та рідних.

    Якщо добрі вчинки переважали над поганими, то малеча обов’язково під подушкою знаходила подарунок, якщо ж ні – то за версією дорослих, до неї обов'язково прийде Антипко, та принесе різочку.

    Був Миколай щедрим і цього року на подарунки та не оминув своєю увагою наших дітей. У районний будинок культури він завітав не один, а зі своїми помічниками – маленькими Ангелами. Саме вони принесли дві книги, у які протягом року записували добрі справи дітей та їх «гріхи, грішки та усякі збитки». А слідом за ними приплентались із пекла й два маленькі чортенятка, які намагались зіпсувати дитяче свято. Та це їм не вдалося, адже у залі виявились лише чемні, слухняні та доброзичливі діти, які не пристали на вмовлення негідників накапостити комусь.

    Серед гостей свята були голова райдержадміністрації Наталія Василець, заступник голови районної ради Алла Мельник та начальник відділу освіти Оксана Бігун. Вони сюди прийшли не з порожніми руками. Очільниця райдержадміністрації принесла чарівні літачки з листами від святого Миколая. Вони весело кружляли по залу та приземлялися у руках щасливців. Самі спритні отримували у подарунок книги.

    Обдарував присутню дитячу аудиторію солодкими подарунками і Миколай, а допомогли йому у цьому відділ освіти, молоді та спорту РДА, управління соціального захисту населення, служба у справах дітей та районний Будинок школяра (330 подарунків отримали діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти учасників АТО та малеча з малозабезпечених і багатодітних сімей, а також наші обдаровані учні та стортсмени).

    Приємний настрій дарували глядачам зі сцени вихованці драматичного гуртка РБШ на базі П'ятиднівської ЗОШ та вокальний гурт РБШ на базі НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок» с. Льотниче. Разом із ними добре знані рядки «Ой хто, хто Миколая любить…» підспівували усі.

    По завершенні дійства, школярі ділились між собою враженнями від свята та отриманих дарунків, а дорослі, хай лиш на хвилинку, повернулися у дитинство, у світ, де вірять у казки, чудеса та сятого Миколая.

    Переглядів 2735
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua