16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Відбулось засідання колегії райдержадміністрації
    Середа, 21 грудня 2016 14:26

    Відбулось засідання колегії райдержадміністрації

    Про проект районного бюджету доповіла начальник управління фінансів О.Г. Бондарук. Вона зазначила, що розрахунок доходів районного бюджету на 2017 рік здійснено відповідно до норм чинного Податкового і Бюджетного кодексів України  та прогнозних показників економічного і соціального розвитку району на 2015-2019 роки.

    У результаті   доопрацювання проекту бюджету, прийнятого Верховною Радою України у першому читанні, та врахування у показниках бюджету нових підходів до формування мінімальної заробітної плати, переглянуто фінансовий ресурс місцевих  бюджетів  на  2017 рік, в тому числі обсяг міжбюджетних трансфертів з державного бюджету, та підходи до формування показників окремих доходів, які зараховуються до місцевих бюджетів.

    Загалом прогнозні показники доходів загального фонду місцевих бюджетів на 2017 рік в цілому по Україні в порівнянні із очікуваними надходженнями за 2016 рік прогнозуються Міністерством фінансів України з ростом на 15 відсотків.

    За рахунок очікуваного зростання оплати праці найманих працівників бюджетної сфери та приватного сектору надходження до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб прогнозуються з ростом у цілому на 21,7 відсотка до прогнозу виконання за 2016 рік. 

    Відповідно до прогнозованих обсягів наповнення районного бюджету  на підставі положень Закону України „Про Державний бюджет України на 2017 рік”, інших законодавчих та нормативно-правових актів, сформовані показники видаткової частини районного бюджету на 2017 рік.

    Загальний обсяг видатків районного бюджету (з урахування цільових трансфертів з державного бюджету) становитиме 55571,3 тис. гривень, в тому числі видатки загального фонду – 54478,8 тис. гривень, спеціального фонду – 1092,5 тис.гривень

    Про стан роботи щодо попередження дитячої бездоглядності,безпритульності та соціального сирітства в районі доповів присутнім начальник служби у справах дітей О.А.Смоляр. Він акцентував увагу на тому, що у своїй діяльності служба у справах дітей керується районною цільовою соціальною Програмою реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, затвердженою розпорядженням голови Володимир-Волинської райдержадміністрації від 31.10.2008 року №526  та рішенням сесії районної ради від 15.12.2008 року №22/11 та районною цільовою соціальною Програмою забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, затвердженої рішенням районної ради від 21.08.2012 року №14/7.

    Заходи на виконання даних Програм спрямовані на соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

    Відповідно до Порядку ведення службами у справах дітей обліку дітей, затвердженого наказом Міністерства України у справах сім”ї, молоді та спорту від 29.07.2009  № 2669, підставами для взяття дитини на облік є:

    - проживання дитини в сім”ї, яка опинилась в складних життєвих обставинах;

    - систематичне самовільне залишення дитиною місця постійного проживання;

    - скоєння фізичного, психологічного, сексуального або економічного насилля щодо дитини в сім’ї.

    Службою у справах дітей райдержадміністрації проводиться робота з метою подолання сімейного неблагополуччя, раннього виявлення сімей з дітьми, що опинилися у складних життєвих обставинах. З цією метою ведеться облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Всі дані про дітей внесено до Єдиної  інформаційно – аналітичної системи “Діти”, які постійно поновлюються. Станом на 08.12.2016 року на профілактичному обліку служби у справах дітей перебуває 44 дитини з 18 сімей СЖО.

    З метою запобігання злочинності та правопорушень серед дітей, своєчасного виявлення дітей, які потребують соціального захисту, з початку року  працівниками служби у справах дітей проведено 50 профілактичних рейдів “Діти вулиці”, “Вокзал”, обстежено умови проживання всіх дітей, які перебувають на обліку у службі у справах дітей. 

    Голова Хобултівської сільської ради Морозюк О.М. ознайомила присутніх із роботою виконавчого комітету Хобултівської сільської ради.

    Виконавчим комітетом в цілому забезпечується виконання вимог організаційних вказівок щодо планування та реалізації основних заходів і завдань з підготовки єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій району у 2016 році.

    Виконавчим комітетом приділяється увага реалізації делегованих повноважень у сфері культури, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення.

    На території Хобултівської сільської ради функціонують будинок культури с.Хобултова, клуб с.Микуличі та бібліотека - філія с.Хобултова. Директор працює в режимі – 1,0 ставки, художній керівник – 0,5 ставки, зав.клубом – 1,0 ставки, бібліотекар 1 категорії -  0,5 ставки.

    За період з січня 2015 року по жовтень 2016 року в   клубних закладах проведені культурно-мистецькі заходи, які відображали події держави, історичні визначні дати, а також повсякденне життя країни.

    Робота клубних закладів проводиться згідно річних, квартальних та перспективних планів. 

    Чимала увага приділяється роботі з дітьми. Заклади культури спільно з місцевими закладами освіти організовували та проводили заходи, де школярі були не тільки глядачами, а й активними учасниками.

    Не лишається без уваги і сільська молодь.

    При БК с.  Хобултова  діє 4 колективи аматорського мистецтва, серед них дитяча вокальна група. Також у 2015 році  створений клуб за інтересами «Вишиванка». Учасники колективів різних вікових категорій. Всі вони приймають участь в культурно – мистецьких заходах, які проходять в місцевому клубному закладі.

    При клубі діє 3 колективи аматорського мистецтва та клуб за інтересами «Вишиванка» (створений у 2015 році). Учасники колективів залучаються до участі та  проведенні заходів.

    Крім організації та проведення роботи на місцях установи культури Хобултівської сільської ради  приймають участь  в  районних заходах.

    На території сільської ради функціонує бібліотека-філія у с. Хобултова, а також три освітні заклади: загальноосвітня школа І - ІІІ ступеня с.Хобултова, загальноосвітня школа І-ІІ ступеня с.Микуличі та Хобултівський дошкільний навчальний заклад.

    В загальноосвітніх навчальних закладах, які знаходяться на території Хобултівської сільської ради є спортивні зали та спортивні майданчики. На території села Хобултова є футбольне поле, спортивні зали клубу «Сокіл» та громади села. Благоустрій даних спортивних об’єктів щорічно проводиться за ініціативи сільського голови, керівників ЗОШ та за підтримки молоді.

    Сільська рада плідно співпрацює із навчальними закладами та сільськими закладами культури, які знаходяться на її території.

    На виконкомах сільської ради заслуховуються питання “Про підготовку навчальних закладів до нового навчального року”, “Про літнє оздоровлення учнів загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів”, обговорюються районні та обласні молодіжні програми. Приділяється увага профілактиці правопорушень неповнолітніми. Затверджені заходи “Про попередження дитячої бездоглядності і злочинності на території сільської ради”. Проводяться профілактичні бесіди з учнями схильними до правопорушень і частих пропусків уроків без поважних причин.

    Виконавчим комітетом сільської ради приділяється увага організаційно-кадровій роботі, роботі із зверненнями громадян, діловодству, здійсненню контролю за виконанням актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів влади вищого рівня, розпоряджень та доручень голови райдержадміністрації, правовій роботі.

    Плани роботи виконавчого комітету затверджуються на квартали, наявна інформація про їх виконання.

    П.Р. Гаврилюк у своїй доповіді "Про стан виконання Закону України «Про засади запобігання і протидії  корупції» зазначила, що 14 жовтня 2014 року прийнятий  ЗУ «Про запобігання корупції» з метою комплексного реформування системи запобігання корупції у відповідності до міжнародних стандартів та успішних практик іноземних держав.

    Закон уведений в дію 26 квітня 2015 року і замінив собою два закони: «Про засади запобігання і протидії корупції», що діяв з 2011 року та "Про правила етичної поведінки".

    Корупція    в Україні      набула ознак    системного явища, яке   негативно впливає на всі сфери суспільного життя   кожного району, регіону та   країни в цілому. Така ситуація   потребує   невідкладного   вжиття комплексу  системних заходів, які    мають відповідати   специфіці   цього      явища  у     Володимир-Волинському районі і базуватися на Національній антикорупційній стратегії на 2011 − 2015 роки.

    В зв’язку з цим була прийнята Програма запобігання та протидії корупції у Володимир-Волинському  районі на 2013 – 2015 роки, затверджена розпорядженням голови райдержадміністрації від 16.10.2013 № 346 (далі – Програма) робота якої полягає в дотриманні антикорупційного законодавства України в райдержадміністрації та структурних підрозділах, що проводиться відповідно до вимог законів України.

    Всі        державні      службовці   апарату та   структурних          підрозділів райдержадміністрації        ознайомлені    під підпис із Загальними правилами поведінки       державного    службовця   та       Попередженням  „Про спеціальні обмеження, встановлені Законами України     „Про державну службу„  та „Про боротьбу з корупцією”, щодо   прийняття на  державну  службу та проходження державної служби.

    Одним із пріоритетних напрямків роботи щодо запобігання корупційним проявам серед працівників райдержадміністрації є оволодіння державними службовцями антикорупційним законодавством і дотримання його вимог в процесі виконання службових обов’язків.

    Структурні підрозділи райдержадміністрації постійно інформують районну державну адміністрацію про дотримання вимог чинного законодавства по запобіганню і протидії корупції.

    З метою реалізації на території району Порядку інформування громадськості про результати роботи у сфері протидії корупції в приміщенні райдержадміністрації установлено інформаційний стенд.

    У  засобах масової інформації та на веб-сайті систематично оприлюднюються графіки прийому громадян обласним та районним керівництвом, гарячої та постійно діючих прямих телефонних ліній в райдержадміністрації.

    По п'ятому питанню слухали керівника апарату райдержадміністрації С.Й. Романюка. Він наголосив, що служба управління персоналом райдержадміністрації здійснює свою роботу відповідно до плану роботи з кадрами, затвердженого головою райдержадміністрації 09.01.2016, а також Положенням про службу управління песоналом райдержадміністрації, затвердженого розпорядженням голови райдержадміністрації від 04.11.2016 № 432, Положення про відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації, затвердженого розпорядженням голови райдержадміністрації від 04.11.2016 № 431.

    У січні та грудні 2016 року у Волинському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств установ і організацій підвищували кваліфікацію державні службовці райдержадміністрації на тематичних короткострокових семінарах.

    З 1 травня 2016 року вступив в дію новий Закон України “Про державну службу”. Відповідно до цього закону структура райдержадміністрації приведена у відповідність та державним службовцям райдержадміністрації присвоєні нові ранги та встановлено надбавки за вислугу років на державній службі. 

    Відповідно до Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції” державні службовці райдержадміністрації всіх категорій посад до 1 квітня 2016 року подали декларації про доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

    Відповідно плану роботи з кадрами райдержадміністрації на 2016 рік були здійснені перевірки роботи виконавчих комітетів Ласківської, Зарічанської, Оваднівської, Красноставської та Хобултівської сільських рад щодо стану організаційно-кадрової роботи. Під час перевірок надавалась методична та практична допомога.

    Переглядів 2792
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua