20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Володимир Гунчик: «Багато зроблено, але ще більше потрібно зробити»
    Вівторок, 27 грудня 2016 07:43

    Володимир Гунчик: «Багато зроблено, але ще більше потрібно зробити»

    – Ми маємо з вами досить непогані показники бюджету, що дали можливість спрямувати кошти безпосередньо з Державного бюджету, з обласного, з місцевих бюджетів в рамках співфінансування, фінансування окремих проектів на соціально-економічний розвиток регіону, – зазначив Володимир Петрович.

    Як приклад такого розвитку, прозвучала цифра у 200 млн грн, які вдалося освоїти за останні два роки на об’єкти незавершеного будівництва. Зокрема, такими об’єктами стали школи, садочки та інші соціальні установи. Відтак, у планах на 2017 рік освоїти ще 300 млн грн на об’єкти незавершеного будівництва, які ще залишилися.

    – Тому під час підготовки та планування заходів по соцеконому в цілому ми в першу чергу повинні відпрацювати алгоритм взаємодії з тими, хто ці кошти в область приносить: це фонд регіонального розвитку, це Мінрегіонбуд, це наші народні депутати, це відповідні інвестиційні або фінансові фонди, які в рамках міжнародного співробітництва допомагають нам, для того, щоб ці дії були узгоджені. Неузгодженість дій призводить до несвоєчасного освоєння коштів, незавершеного будівництва і в гіршому випадку до повернення коштів в Державний бюджет. Процес узгодження повинен початися вже. Станом на кінець січня місяця ми повинні мати повністю виважену, сформовану градацію об’єктів по їх важливості та пріоритету, по наших фінансових можливостях для того, щоби не допустити помилки попередніх років, – наголосив Володимир Гунчик.

    Також голова облдержадміністрації відмітив ще один позитивний момент. Зокрема той, що у 2016 році майже не доводилось користуватися позичковими коштами, що в порівнянні з 2015-им роком є величезним кроком вперед.

    – Це означає, що бюджети ефективно використовують свої кошти, вміють або вчаться ними правильно розпоряджатися і не залазять в борги, не ставлячи під загрозу виконання тих чи інших завдань, – зазначив Володимир Петрович.

    З огляду на це, також відмічено такий важливий факт, як налагодження співпраці між структурами влади різних рівнів.

    – Ми навчилися не просто критикувати сільські, селищні ради, які не можуть наповнити бюджет, а і допомагати їм. Ми навчилися говорити про субвенційну, дотаційну підтримку як регіонів, так із місцевих бюджетів в обласний бюджет, – відзначив Володимир Гунчик.

    Окрім цього, говорячи про плани на 2017 рік, голова облдержадміністрації запропонував задекларувати інший підхід до Волинського обласного госпіталю інвалідів війни. Зокрема, мова йшла про його перейменування в обласний реабілітаційний центр, де б усі учасники бойових дій різних періодів могли б проходити лікування та реабілітацію.

    – Не просто змінити назву, а щоб у 2017 році продовжити завершення робіт по даному комплексу в частині його оснащення необхідним обладнанням, завершенням підготовки благоустрою, підготовки спеціалістів, забезпеченням ліками і всім необхідним для того, щоб ми мали з вами повноцінний загальнообласний реабілітаційний центр, – запропонував Володимир Петрович.

    Ще один об’єкт, який планують завершити у 2017 році та запустити у роботу це Ковельська вузлова лікарня. За словами голови облдержадміністрації, лікарня повинна стати повноцінним медичним центром в рамках соціальних програм, які сьогодні працюють на теренах області.

    Не оминули увагою і ряд реформ, які необхідно продовжити у наступному 2017 році. Однією із таких є реформа системи професійно-технічної освіти. Відтак, прозвучало прохання активно впроваджувати освітянські реформи. Адже попри шквал критики на початках, наразі є маса позитивних відгуків як від дітей, так і від батьків.

    Також аналогічне прохання стосувалося і процесів децентралізації в частині створення об’єднаних територіальних громад, які необхідно завершити теж у наступному році.

    – Я розраховую на підтримку центральних органів виконавчої влади в області, тому що процеси реформ продовжуються, – зазначив Володимир Гунчик.

    На завершення наради, голова облдержадміністрації наголосив на тій частині роботи, що стосується реалізації програм, що діють на території області, позаяк частина їх завершується у цьому році. Зокрема, наголошено на необхідності продовження цієї роботи у рамках реалізації стратегії розвитку Волині до 2020 року.

    – Просив би ще раз і ще раз, а в нас є достатньо часу, подивитися на ефективне використання і реалізацію цих програм, внести відповідні зміни і доповнення, створити умови, коли державна програма співпрацює з обласною і місцевими програмами. Як показав 2016 рік, більшість програм, які започатковані в області, працювали ефективно, – відзначив керівник виконавчої гілки влади в області.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 2430
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua