18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>На Волині перевірили чи транслюють у закладах масового відпочинку людей заборонені канали
    П'ятниця, 06 січня 2017 12:07

    На Волині перевірили чи транслюють у закладах масового відпочинку людей заборонені канали

    Зокрема, за даними представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Волинській області Степана Родича, за період з серпня 2014 року по листопад 2015 року спільно з органами МВС здійснено 1022 перевірки суб’єктів господарювання, відповідно до наказу міністра МВС від 19.08.2014 року № 840. Під час моніторингу багатоканальних телемереж провайдерів програмної послуги у Волинській області протягом 2014-2016 рр. ретрансляції тимчасово заборонених каналів не зафіксовано. Таких результатів вдалося досягти завдяки широкій роз’яснювальній та консультативній роботі, наданої через ЗМІ. Також у грудні 2016 року представник Нацради підготував буклет-пам’ятку із переліком 76 заборонених для ретрансляції в Україні російських телеканалів.

    Своєю чергою, Головне управління Національної поліції у Волинській області повідомляє, що працівники превенції відділів та відділень області  перевірили 4163 підприємства, установи, організації, 2524 готелі, гуртожитки, баз відпочинку, 5297 розважальних закладів (кафе, барів, ресторанів), 1477 лікувальних закладів (лікарень, санаторіїв). На даний час порушень, пов’язаних із незаконною ретрансляцією заборонених російських телеканалів, виявлено не було. Проведення даних заходів перебуває на постійному контролі керівництва управління превентивної діяльності ГУНП в області.

    Відповідну роботу щодо припинення ретрансляції російських телеканалів проводять районні державні адміністрації області. Зокрема, протягом 2014-2016 років здійснювали перевірку місць масового відпочинку людей на предмет припинення ретрансляції російських телепрограм, розповсюдження яких обмежене на території України. Під час подвірних та поквартирних обходів громадян проводилися профілактичні бесіди щодо протидії інформаційній агресії з боку Російської Федерації та відмови від перегляду російських телеканалів. Окрім того, відповідну інформацію про заборону ретрансляції російських телепрограм, розповсюдження яких обмежене на території  України, розміщено на офіційному веб-сайті облдержадміністрації, офіційних веб-сайтах райдержадміністрацій та на шпальтах районних друкованих ЗМІ.

    Нагадаємо, що більшість російських телеканалів були заборонені ще в 2014 році під час активної фази агресії Російської Федерації проти України. А 5 лютого 2015 року Верховна Рада України ухвалила у другому читанні і в цілому закон «Про внесення змін у деякі закони України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України». Законопроект № 1317 підтримали 247 народних депутатів. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення періодично виключає невеликі канали, які залишилися в українському телеефірі. Станом на 1 листопада 2016 року судами і Нацрадою ухвалені рішення про обмеження розповсюдження на території України 76 російських телеканалів. Так, серед заборонених в Україні російських телеканалів, зокрема, «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-планета», «Россия-24», «НТВ-Мир», «TVCI», «Россия-1», «НТВ», «ТНТ», «Звезда», «РЕН-ТВ», «Life News», «Russia Today» і багато інших.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 2722
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua