20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>В області оздоровлено близько 24 тисячі дітей
    Вівторок, 01 серпня 2017 16:34

    В області оздоровлено близько 24 тисячі дітей

    Так, Світлана Мишковець наголосила, що у першочерговому порядку оздоровлюються діти пільгових категорій:

    – Наше завдання – 100-відсотково охопити оздоровленням та відпочинком дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування і дітей, батьки яких загинули під час проведення антитерористичної операції. Також оздоровлюються діти й інших пільгових категорій.

    Загалом на сьогоднішній день в області працює 10 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку різних форм власності та підпорядкування. Окрім цього, за словами Світлани Євтихіївни, з 1 серпня 2017 року в Іваничах відкривається ще один позаміський заклад «Барвінок», який у минулому році переданий із власності Іваничівської районної організації профспілки працівників агропромислового комплексу в Іваничівську районну комунальну власність.

    – В області не лише збережено дитячу оздоровчу базу, але й поповнено новим дитячим табором. Ми вже говорили, що відкрився табір «Парасолька», який знаходиться в селі Дольськ Турійського району та активно почав працювати і приймає не тільки дітей із Волинської області, але й дітей з Луганської та Донецької областей, – зазначила заступник голови облдержадміністрації.

    До слова, на оздоровлення дітей із Луганської та Донецької областей із обласного бюджету використано 199 тис. грн. І на сьогодні оздоровилось вже більше 40-ка дітей, ще 25 дітей очікують на оздоровлення.

    Окрім цього, з обласного бюджету спрямовано 112 тис. грн для оздоровлення 28-ми дітей дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування віком до 18-ти років, які навчаються у вищих навчальних закладах І, ІІ рівня акредитації обласної комунальної власності.

    2 млн 300 тис. грн виділено субвенцію з обласного бюджету на придбання путівок для оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки на умовах спів фінансування 50/50 райдержадміністраціям, виконкомам міських рад та об’єднаним територіальним громадам. Варто зазначити, що усі міськвиконкоми, райдержадміністрації та ОТГ закупили путівки у місцеві оздоровчі заклади, що дозволило суттєво зекономити кошти на перевезення груп дітей та залишити кошти місцевого бюджету в області.

    – Загалом на даний час придбано 1390 путівок на суму майже 5 млн грн. За підсумками двох літніх місяців будуть проаналізовані залишки коштів і ще у серпні є можливість оздоровити дітей. Тому хочу навести позитивний приклад: Луцька райдержадміністрація планує додатково придбати ще 20 путівок для оздоровлення дітей, батьки яких перебувають у зоні АТO, – відзначила Світлана Мишковець.

    Окрім стаціонарних закладів в області працював 181 табір відпочинку з денним перебування, яким охоплено для відпочинку понад 15 тис. дітей. Також дітей оздоровлювали і за межами області, зокрема за путівками міністерств соціальної політики та охорони здоров’я через управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації у «Молодій гвардії» міста Одеса оздоровлено 162 дитини та ще 34 перебуває на відпочинку. У «Артеці» в Київській області оздоровлено 131 дитину, перебувають на відпочинку ще 25 осіб. Через департамент соціального захисту населення облдержадміністрації оздоровлено та проліковано у санаторіях 40 дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана із наслідками Чорнобильської катастрофи. Через управління охорони здоров’я облдержадміністрації оздоровлено та проліковано у санаторіях 1680 дітей пільгових категорій.

    Тож на завершення розгляду питання голова облдержадміністрації Володимир Гунчик висловив пропозицію по завершенню оздоровчої кампанії провести додаткове обстеження таких закладів, та за потреби включити їх у перелік об’єктів соціально-економічного розвитку.

    – Ситуація з кожним роком покращується і ми бачимо, що кількість дітей з кожним роком збільшується. Тому Волинь повинна активно продовжувати використовувати свої ресурси, але вони повинні бути готові і бути на високому рівні. Нам потрібно подумати над тим, аби у наступному році передбачити додаткові капітальні видатки на покращення матеріально-технічної бази наших оздоровчих закладів. Звертаюсь до голів районних рад, районних адміністрацій, міських голів – зробити це спільно, у рамках співфінансування Державний, обласний і місцеві бюджети. Чекаю від вас пропозицій, – відзначив Володимир Гунчик.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 2583
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua