19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Володимир Гунчик розповів про плани роботи на тиждень
    Понеділок, 07 серпня 2017 16:22

    Володимир Гунчик розповів про плани роботи на тиждень

    У четвер, 10 серпня 2017 року, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області перебуватиме із робочим візитом у Києві, де зустрінеться із міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом для обговорення підготовчих питань, пов’язаних із візитом міністра на Волинь. Також заплановано розглянути інші робочі питання, пов’язані з реформуванням  галузі та у контексті роботи Львівсько-Волинського вугільного басейну.

    Окрім того, у Кабінеті Міністрів України заплановано ряд робочих зустрічей голови облдержадміністрації щодо результатів робочої поїздки заступника голови облдержадміністрації  Сергія Кошарука у Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України для подачі кінцевого переліку документів щодо фінансування робіт на Ковельській філії ДП «Укрветсанзавод».

    – Практично усі документи передано, є відповідні узгодження Мінрегіонбуду (Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, – авт.) та Мінекономрозвитку (Міністерства економічного розвитку і торгівлі України – авт.). Сьогодні в стадії завершення є прийняття рішень міністерствами та відомствами, Кабінетом Міністрів України щодо виконання пункту другого Розпорядження Кабміну, в якому задекларовано: обласній державній адміністрації потрібно надати проектно-кошторисну документацію та експертні висновки, – резюмував Володимир Гунчик.

    Позатим, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області зауважив, що 17 млн гривень, виділені із Державного бюджету для ліквідації наслідків екологічної проблеми на Ковельській філії ДП «Укрветсанзавод», мають цільове призначення, а отже, розпорядники коштів зобов’язані прозвітувати за їх використання.

    Окрім цього, Володимир Петрович планує зустрітися із Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Одне із важливих питань, які озвучить голова облдержадміністрації – субсидіарні розрахунки та ефективне використання субвенції з Державного бюджету на соціально-економічний розвиток регіону.

    Володимир Гунчик зазначив, що існують випадки спрямування субвенційних коштів на об’єкти, які не можна зарахувати до стратегічно важливих, а їх вплив на розвиток регіону в цілому – мінімальний. Попри це, питання продовження робіт на об’єктах незавершеного будівництва в області досі залишається актуальним.

    – Потрібно, щоб волиняни, органи місцевого самоврядування та усі зацікавлені сторони бачили – на що спрямовуються кошти. Займав і займатиму позицію ефективного використання коштів, найперше, у частині незавершеного будівництва, – звернувся до присутніх Володимир Петрович.

    Вкотре, голова облдержадміністрації наголошує на координації позицій народних депутатів, їх помічників із органами місцевого самоврядування щодо виділення субвенційних коштів на ті чи інші об’єкти. Адже думка сільських, селищних голів та громади у цілому повинна враховуватись. Про це йдеться і у Постанові Кабінету Міністрів України, де в обов’язковому порядку передбачено узгодження переліку об’єктів з органами місцевого самоврядування.

    Ще одним із питань, яке ймовірно буде озвученим під час візиту Володимира Гунчика до Києва – формування об’єднаних територіальних громад. Так, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області звернувся до керівників районних державних адміністрації, районних рад та структур, які представляють центральні органи влади на місцях, а також профільних управлінь облдержадміністрації – активно працювати із головами сільських та селищних рад у формі нарад, семінарів, аби спільно зробити відповідні розрахунки щодо економічної спроможності майбутніх територіальних громад.

    Адже перші п’ять ОТГ, які уже пройшли повний 2016-ий фінансовий рік, нині фіксують проблеми, пов’язані із неправильними розрахунками статей доходів і витрат при формуванні бюджетів громад. Тож, аби результативно використовувати державні кошти, голова облдержадміністрації просить консолідувати зусилля усіх рівнів влади для створення ефективного устрою регіону через формування успішних та економічно спроможних громад.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 2729
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua