19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Органи місцевого самоврядування відповідають за підготовку до опалювального сезону
    Вівторок, 31 жовтня 2017 07:42

    Органи місцевого самоврядування відповідають за підготовку до опалювального сезону

    Саме таку позицію озвучив заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук  під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

    Нагадаємо, що в п’ятницю, 27 жовтня 2017 року, відбулася відеоселекторна нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка щодо початку опалювального сезону в Україні. Урядовець зупинився на декількох основних аспектах. По-перше, у домівках українців повинно бути тепло і саме органи місцевого самоврядування несуть усю відповідальність за стан підготовки до опалювального сезону. Тим паче, що фінансовий ресурс, яким вони розпоряджаються, дозволяє зробити це якісно. Натомість державні адміністрації повинні координувати та допомагати, у разі виникнення складних ситуацій. Окрім того, Геннадій Зубко нагадав і про кримінальну відповідальність за неналежне виконання своїх обов’язків.

    Що ж стосується Волині, то відповідно до розпорядження голови ОДА від 29 вересня 2017 року, органи місцевого самоврядування самостійно визначали дату початку опалювального сезону залежно від температурних показників.

    – 20 жовтня опалення ввімкнули в Ковелі, 21 жовтня в Нововолинську та Володимир-Волинському, а вже 23 – у Луцьку та усіх інших населених пунктах області. Усі об’єкти соціальної сфери – садочки, школи, лікарні – на 100 % підключені до тепломереж. Працюють усі котельні. Із 1626 житлових будинків, що опалюються централізовано, тепло у 1611. Тобто 15 житлових будинків у місті Луцьку відмовляються приймати тепло, пояснюючи це тим, що намагаються економити, – повідомив Сергій Дмитрович.

    Серед інших проблем області – низький рівень встановлення побудинкових приладів обліку теплової енергії (51,8 %). Вже наступного року в результаті впровадження проекту Європейського банку реконструкції та розвитку в місті Луцьку планують встановити індивідуальні теплові пункти та лічильники на будинки, що дасть змогу значно покращити ситуацію.

    Разом із тим, до кінця року дефіцит ресурсу Державного бюджету для погашення розрахунків за пільгами та житловими субсидіями у розмірі 1 млрд грн. Тому облдержадміністрація вкотре звернулася до Міністерства фінансів України з даного приводу.

    – Цю розмову продовжимо в четвер, 2 листопада, на засіданні антикризового енергетичного штабу, де надамо конкретну інформацію в розрізі районів та міст, – анонсував Володимир Петрович.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 4094
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua