16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Глава Уряду сподівається на якнайшвидше ухвалення Парламентом проекту закону щодо протидії тиску на бізнес
    Вівторок, 14 листопада 2017 12:28

    Глава Уряду сподівається на якнайшвидше ухвалення Парламентом проекту закону щодо протидії тиску на бізнес

    Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сподівається на якнайшвидше ухвалення Верховною Радою України урядового законопроекту щодо протидії будь-якому безпідставному тиску на українські підприємства, в тому числі тиску з боку правоохоронних органів. Про це Глава Уряду сказав під час зустрічі з представниками основних бізнес-асоціацій України та підприємницьких об’єднань.

    Глава Уряду підкреслив, що документ входить в пакет законодавчих актів, ухвалення  яких сприятиме пожвавленню ділової активності України, формуванню сприятливого ділового клімату, а відтак розвитку підприємництва, що дозволить досягти показників зростання економіки на рівні 5-7%. На початку листопада законопроект був схвалений Кабінетом Міністрів України і переданий в Парламент для подальшого розгляду та ухвалення.

    «Це наша одностайна позиція з Президентом України, Головою Верховної Ради – ми можемо внести цей документ у порядок денний (роботи Парламенту), розглянути на Комітеті і проголосувати в цілому, – сказав Володимир Гройсман. – Для нас дуже важливим і незмінним пріоритетом є розвиток економіки і побудова інвестиційного клімату. І тут ми говоримо про формування законодавства і про захист реального сектору від свавілля та беззаконня, передусім з боку правоохоронних органів», – відзначив Прем’єр-міністр.

    Під час обговорення документа, представники ділових кіл погодилися з тим, що проект закону є вкрай актуальним і спроможний стати ефективним кроком і інструментом на шляху покращання умов ведення бізнесу в Україні та роботи з інвесторами.

    Довідково

    У вересні поточного року в Києві пройшла велика нарада за участі Президента України, Прем’єр-міністра, народних депутатів та керівництва Генеральної прокуратури.  Однією з ініціатив, проголошених під час зустрічі, стала ініціатива «Маски-шоу-стоп»,  покликана покласти край будь-яким проявам тиску силових органів на підприємців. Як підкреслював Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, тиск на чесний бізнес, який працює відповідно до законодавства, сплачує податки, створює продукт і забезпечує робочі місця – неприпустимий.

    Продовженням цього діалогу став законопроект про протидію тиску на бізнес, розроблений спільно Міністерством юстиції, Міністерством внутрішніх справ, Секретаріатом Кабінету Міністрів, Офісом бізнес-омбудсмена та іншими відомствами. Ключові новації документа – неприпустимість та недійсність доказів, отриманих під час виконання ухвали про обшук, винесеної без технічної фіксації. Так само недопустимими будуть докази, отримані під час обшуку, на який не було допущено захисника.

    Окрім того, документ запроваджує обов’язкову звуко- і відеофіксацію проведення обшуку. А докази, отримані у ході обшуку та не зафіксовані технічними засобами, визнаються недопустимими і недійсними. Забороняється вилучення оригіналів фінансово-господарської документації, комп’ютерної техніки, серверів та мобільних телефонів суб’єктів підприємницької діяльності. Так само забороняється повторне порушення закритих кримінальних  проваджень. Водночас законопроект забезпечує розумні строки провадження кримінальної справи. Зокрема, особи, права яких обмежуються, отримують право оскаржувати бездіяльність слідчого та вносити клопотання про застосування розумних строків провадження.

    Разом з тим представники бізнесу отримують право на підтвердження реєстрації кримінальної справи. Важливим вважається запровадження механізму аудиту діяльності правоохоронних органів у напрямку розслідування економічних злочинів, а також підвищення відповідальності правоохоронців за неправомірні дії.

    Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ

    Переглядів 3990
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua