24 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Тисячі «Нігоянів» продемонстрували, що значить любити Україну
    Вівторок, 21 листопада 2017 10:50

    Тисячі «Нігоянів» продемонстрували, що значить любити Україну

    Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Президент Петро Порошенко провів зустріч з активістами Революції Гідності та учасниками АТО. Глава держави наголосив, що «тут зібралися активні учасники Революції гідності, насамперед з  Дніпропетровщини – люди, які у той час, у надзвичайно складних умовах, не побоялися стати на захист демократичних цінностей та європейського вибору країни». Він додав, що у Дніпрі «це було і сміливіше, і складніше, ніж у столиці».

    Петро Порошенко зазначив, що у 2014 році тверда й непохитна патріотична позиція мешканців Дніпропетровщини стала визначальною для інших областей Сходу та Півдня та вирішальною для долі всієї України.  «Фактично те, що ми зламали хребет проекту «новоросія», «малоросія», чи як там це називається – це величезна заслуга Дніпропетровщини. Вони сподівалися тут знайти підтримку «руському миру» чи «руській весні», а знайшли тисячі «Нігоянів», які чітко продемонстрували, що значить любити Україну», – підкреслив Петро Порошенко. Він додав, що «загальновизнано, що дніпряни багато в чому виявили приклад самоорганізації та самовідданості у протистоянні агресору».

    Глава держави та учасники зустрічі вшановували хвилиною мовчання пам’ять усіх героїв, які віддали своє життя за найважливіші людські цінності – Гідність і Свободу. «Ці життя покладені на вівтар державної незалежності України, волі та демократії», – сказав Президент.

    Він наголосив, що «ми не маємо права забувати і ніколи не забудемо про тих, хто на Майдані отримав поранення, втратив здоров’я» та зазначив, що «практичним кроком до відновлення справедливості щодо цієї категорії громадян є внесення змін до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», якими їм надається статус учасника бойових дій. При цьому він повідомив, що планує підписати цей закон вже найближчим часом.

    «Серед вас є й ті, хто першими пішли як добровольці захищати Україну від російського агресора. Ті, хто стояв біля витоків волонтерського руху. Ті, хто й нині у різний спосіб, усіма силами боронить свою державу від зовнішнього та внутрішнього ворога», – сказав Президент та наголосив, що Дніпропетровська область зробила колосальний внесок у захист України, і подякував учасникам зустрічі.

    «Протягом шести черг мобілізації на військову службу пішла двадцять одна тисяча мешканців області, із них майже кожний п’ятий – записався добровольцем. Протягом поточного та минулого років 6150 осіб з Дніпропетровщини поступили на контрактну службу. Ваш край є передовим рубежем оборони, і водночас – надійним тилом, у якому кується наша перемога», – наголосив Петро Порошенко.

    «Ми добре усвідомлюємо, що Революція Гідності дала нам історичний шанс. Вона відчинила для 45-мільйонної нації вікно можливостей для кардинальних змін та системних реформ», – сказав Президент та наголосив, що «дуже важливим є, що партнери з ЄС та США, партнери з усього світу, міжнародні фінансові організації наголошують – за три роки ми зробили більше реформ, ніж за попередні 24 роки до цього. Системних реформ, в основі яких – цінності демократії та свободи».

    Президент привітав мешканців міста та області із завтрашнім Днем Гідності та Свободи.

    Прес-служба Президента України

    Переглядів 3883
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua