19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Обговорили розвиток громадянського суспільства у регіонах
    Четвер, 21 грудня 2017 16:38

    Обговорили розвиток громадянського суспільства у регіонах

    Налагодження діалогу з громадянським суспільством – важлива комунікативна стратегія Уряду, яку успішно впроваджували у поточному році. Днями ж, у Києві, під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, відбулася Національна конференція «Партенерство і співпраця між державними органами влади та організаціями громадянського суспільства в Україні: успіхи та виклики». Захід організовано Координатором проектів ОБСЄ в Україні у партнерстві з Адміністрацією Президента України та Міністерством молоді і спорту України. Волинь представляла начальник управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації Ольга Чубара.

    Під час обговорення суспільних тем Геннадій Зубко наголосив: зародження і реальний розвиток громадянського суспільства відбулися під час Революції Гідності. Тоді ж, самоорганізація, волонтерство, свідома позиція українців допомогли у відстоюванні незалежності нашої держави. До того ж, за три роки, інститути громадянського суспільства максимально активно долучились до формування нової державної політики та впровадження реформ в Україні.

    - Ми маємо чітко розуміти, що лідерство і відповідальність з’являється при свободі вибору. Саме цей головний термін заклали у Національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні до 2020 року, затвердженою Указом Президента України Петром Порошенко та щорічний План на її виконання. Тепер ми з вами маємо спільну відповідальність за впровадження реформ у країні і перші успіхи», — наголосив Геннадій Зубко.

    Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що завдяки співпраці влади та громадянського суспільства розпочато реформи та ухвалено стратегічні документи й закони – в децентралізації, енергоефективності, пенсійній, медичній, освітній, антикорупційні реформах. «Нам дуже важливо налагодити діалог з громадянським суспільством. Не тільки з профільними асоціаціями, а в першу чергу з громадськими об’єднаннями, які дають додаткову оцінку щодо реалізованих реформ і допомагають у їх впровадженні», — зазначив міністр.

    За його словами, у процесі роботи з громадянським суспільством з’являються нові лідери, які беруть на себе відповідальність і активно долучаються до роботи у місцевому самоврядуванні або державній службі.

    «Перед громадянським суспільством і владою стоять спільні завдання в напрямку напрацювання законів, особливо це стосується закону про статут територіальних громад; максимальної участі громадянського суспільства у прийнятті рішень органами влади на місцях та місцевим самоврядуванням, в тому числі на рівні ОТГ; експертна практична допомога у розробці громадами стратегій розвитку та інфраструктурних проектів. Необхідною умовою є також інтегрування експертів у державну службу та подальше удосконалення і підсилення інституційної спроможності громадянського суспільства. Тож, ми сьогодні розраховуємо на максимальну допомогу громадянського суспільства у подальшому впровадженні реформ, стимулюванні змін і впливі на законодавство», — повідомив Геннадій Зубко.

    Під час конференції доповідачі наголошували на потребі забезпечення стабільності розвитку громадяських організацій та їх підтримці. Посадовці зазначили. Що необхідно провести відкриті конкурсні процедури за активної участі представників громадянського суспільства, а також зазначили: в усіх регіонах запроваджені подібні конкурси для громадчьких організацій із прозорим розподілом коштів.

    Відділ інформаціійної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 3907
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua