18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Про основні моменти реформування галузі освіти говорили на засіданні освітянської колегії
    П'ятниця, 02 березня 2018 16:29

    Про основні моменти реформування галузі освіти говорили на засіданні освітянської колегії

    Сьогодні, 2 березня 2018 року, відбулося засідання колегії відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, участь в роботі якої взяли очільниця краю Наталія Василець та заступник голови районної ради Алла Мельник.

    На розгляд членів колегії виносилися питання щодо основних аспектів розвитку дошкільної освіти району, програми підготовки та професійного розвитку вчителів Нової української школи, розвитку позашкільної освіти краю. Також керівники презентували результативність роботи установ і закладів освіти в 2017 році та завдання на 2018 рік.

    Начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун акцентувала увагу на основних моментах реформування галузі освіти.

    Зокрема, вона зауважила, що 28 вересня 2017 року Уряд чітко окреслив шлях перетворення освіти. Прийнятий Закон України “Про освіту» на додачу до знань прописав 10 компетентностей для школярів. Це те, чим в процесі навчання має оволодіти учень: спілкування державною та іноземними мовами, математична компетентність, загальнокультурна, екологічна, підприємливість, інноваційність, уміння навчатися упродовж життя.

    - Нова школа потребує вмотивованого вчителя, який стане агентом змін і буде виступати як тьютор, фасилітатор, мейкер навчального процесу. Все це вимагає кардинальних змін у його професійній освіті, стимулювання та підтримки новаторських пошуків педагогів, - зазначила Оксана Андріївна. -  Реформа освіти дуже складна для реалізації, за графіком впровадження буде тривати аж до 2029-2030 років і дорого коштує, але найбільш виправдана інвестиція, тому  що  вкладена у людський капітал. У 2017 році уже підвищено зарплату вчителя у єдиній тарифній сітці на 2 тарифні розряди, для вчителів району ми зберегли 20%  підвищення за престижність.

    Затвердження Державного стандарту початкової освіти сприятиме забезпеченню потреб держави у навчанні та вихованні підростаючого покоління, модернізації навчально-виховного процесу в закладах початкової освіти, підвищенню якості освітніх послуг та створить умови для забезпечення  особистісно-орієнтованого підходу до організації навчальної діяльності учнів, що відповідає світовим тенденціям розвитку освіти.

    І експеримент 2017 — 2018 років, за словами головного педагога району, має показати сильні й слабкі сторони нової освіти, позаяк з наступного навчального року всі українські першокласники почнуть учитися за стандартом  Нової української школи.

    - Один із викликів на етапі всеукраїнського втілення — це якісне матеріально-технічне забезпечення, адже в нових класах має бути комфортно й приємно навчатися. Саме на ці потреби у районі вже передбачене фінансування у розмірі 67 тис грн на придбання сучасного оснащення для кабінетів початкової освіти, - проінформувала Оксана Бігун.- Це забезпечить створення належних умов для здобуття якісної освіти учнів, яка відповідає світовим, зокрема – європейським, стандартам.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації.

    Переглядів 4429
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua