19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Щоб не допустити пожеж у природних екосистемах
    Понеділок, 16 квітня 2018 12:37

    Щоб не допустити пожеж у природних екосистемах

    З настанням весняно-літнього сезону, з року в рік, виникає загроза виникнення пожеж  у природних екосистемах. Нехтування протипожежними вимогами під час спалювання сухої трави на присадибних ділянках, вздовж доріг та біля лісів створює загрозу перекидання вогню на природні зони, залізничні колії і навіть житлові будинки, господарські споруди, лінії електропередач.

    Відтак, лише за післявеликодній тиждень у районі зафіксовано 6 пожеж, викликаних спалюванням сухої трави. Про це стало відомо сьогодні, 16 квітня 2018 року, під час оперативної наради у голови районної державної адміністрації Наталії Василець.

    - Відповідно до Кодексу України про адміністративні порушення, статтею 77-1 передбачено адміністративну відповідальність за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок з степовою болотною рослинністю, зокрема, передбачена відповідальність у вигляді штрафів від 170 до 340 гривень, а на посадових осіб – від 850 до 1190 гривень. Якщо ці дії вчинені на об’єктах природно-заповідного фонду, то штрафи зростають від 340 до 680 гривень; на посадових осіб – від 1190 до 1700 гривень, - резюмував начальник відділу з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Юрій Ліщук.

    Найбільше клопоту завдають пожежі сухої трави на торф’яниках.  Їх причинами залишається порушення вимог пожежної безпеки населенням під час проведення польових робіт на сільгоспугіддях, зокрема, навмисне випалювання сухої трави та сміття, яке взагалі не можливо проконтролювати.

    Важливим питанням, за словами Юрія Івановича, є і охорона лісів від пожеж, що повинна здійснюватися відповідно до Лісового кодексу України, Закону України «Про пожежну безпеку» та «Правил пожежної безпеки в лісах України».

    А як зазначила інженер лісових культур ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» Наталія Козій, практично всі лісові пожежі розпочинаються поза межами лісових   масивів – на суміжних землях. Тому голова райдержадміністрації Наталія Василець закликала Устилузького міського та сільських голів району проаналізувати земельні ділянки, які підпадають під загрозу вигпалювання та провести відповідну роз’яснювальну роботу із їх власниками чи орендарями.

    - Важливим чинником запобігання пожеж в екосистемі є робота інспекторів Державної екологічної інспекції в області, які, відповідно до повноважень, здійснюють контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства, у тому числі за недопущенням самовільного випалювання рослинності або її залишків та дотриманням вимог пожежної безпеки в лісах, - зазначив Юрій Ліщук.

    - Для виявлення та вжиття заходів по фактам самовільного спалювання рослинних решток у кожному районі працівники екологічної служби, спільно з працівниками УДСНС України в області, окрім рейдових перевірок, проводять профілактично-роз’яснювальну роботу з громадянами та керівниками органів місцевого самоврядування. Ця робота спрямована на упередження фактів спалювання рослинних решток.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

     

    Переглядів 3962
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua