20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Про реформування медичної галузі району, механіхм передачі майна та водні об'єкти району говорили на нараді в РДА
    П'ятниця, 20 квітня 2018 16:49

    Про реформування медичної галузі району, механіхм передачі майна та водні об'єкти району говорили на нараді в РДА

    Задля вирішення важливих питань життєдіяльності району вчора, 19 квітня 2018 року, голова райдержадміністрації Наталія Василець зініціювала робочу нараду із головами Устилузької міської та сільських рад району.

    Розпочали із реформування медичної галузі на теренах краю. І найперше обговорили проблеми, які виникають у ході впровадження медичної реформи в первинній ланці.

    Долучилися до розмови головний лікар Володимир-Волинського ТМО Олександр Клачук, головний лікар ЦПСМД Катерина Чубок, заступник міського голови Ярослав Матвійчук, керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк та начальник управління фінансів райдержадміністрації Олена Бондарук.

    За словами Наталії Василець, вимога часу,  коли зміни відбуваються в медицині, як для пацієнтів так і для керівників, є надзвичайно актуальним питання перетворення закладів у комунальні некомерційні підприємства. Тож саме створення таких підприємств і є одним із ключових моментів початкового етапу реформи.

    До слова, комунальне некомерційне неприбуткове підприємство та особливості його функціонування визначаються ГКУ. Згідно з ч. 1 ст. 52 ГКУ, некомерційне господарювання — це самостійна систематична господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання, спрямована на досягнення економічних, соціальних та інших результатів без мети одержання прибутку.

    Створення такого підприємства дасть змогу забезпечити ефективне використання фінансових, матеріально-технічних та кадрових ресурсів медзакладу, а також отримувати пряме фінансування з Державного бюджету, уклавши попередньо договір з Національною службою здоров’я, а це, в свою чергу, дозволить ще до кінця цього року залучити додаткові кошти на розвиток первинної медицини.

    Отож, присутні розглянули усі варіанти створення таких комунальних підприємств: як спільного міськрайонного, так і окремих підприємств.

    При цьому, керівник Оваднівської громади зазначив, що на місцевому рівні вони уже обговорили й можливість створення комунального неприбуткового підприємства на базі своєї ОТГ.

    А з 1 липня 2018 року уже запрацює так званий принцип «гроші йдуть за пацієнтом», тож не оминули увагою й процесу підписання декларацій із лікарями. Про хід прописної кампанії детально розповіли головні лікарі ТМО та ЦПСМД Олександр Клачук і Катерина Чубок.

    Вислухавши доповідачів, Наталія Володимирівна звернулася до представників місцевого самоврядування району з проханням долучитися до роз’яснювальної роботи серед населення щодо підписання декларацій пацієнтів з лікарями первинної медичної допомоги, щоб до 1 липня була підписана їхмаксимальна кількість.

    - На цьому етапі основне завдання - забезпечити на всіх рівнях інформаційно – роз’яснювальну роботу серед жителів району, так як заключати договори з сімейними лікарями мають усі верстви населення – і дорослі, і діти, і пенсіонери, - резюмувала очільниця району.

    Наступним, члени наради обговорили питання сплати податку на доходи фізичних осіб утриманих із заробітної плати медичних працівників району за місцем територіального розташування медичних установ, тобто у місцеві бюджети, відповідно до вимог чинного законодавства.

    Опісля, відбулося обговорення механізму передачі майна територіального центру соціального обслуговування Володимир-Волинської райдержадміністрації у спільну власність територіальних громад району.

    - При вирішенні питання про передачу прав засновника потрібно враховувати, що засновник зобов’язаний забезпечувати у повному обсязі фінансові потреби бюджетної установи. Тому обов'язковим є врахування вимог бюджетного законодавства, яке закріплює повноваження із фінансування бюджетних установ у певних сферах суспільного життя, - зауважила Олена Бондарук. – Про підпорядкування бюджетної установи відповідному розпоряднику коштів свідчитимуть внесені зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з видачею витягу, у якому буде зазначений новий засновник.

    Ще одне питання, яке розглянули під час робочої наради із головами ОТГ- використання водних об'єктів на території району.

    У обговоренні взяли участь не лише голови місцевих рад, а й землевпорядники району, працівники управління агропромислового розвитку та юридичного відділу райдержадміністрації, представник Володимир-Волинської ОДПІ ДФС у Волинській області.

    Землевпорядники кожної сільської ради отримали доручення про приведення у відповідність до норм чинного законодавства розміру орендної плати. В свою чергу, сільські та Устилузький міський голови мають узагальнити інформацію про орендарів, із якими укладено договори оренди землі та водних об'єктів на відповідній території, а також проаналізувати строки дії цих договорів.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 3663
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua