27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Місцеві бюджети області виконано на 110,3 %, – Ігор Никитюк
    Середа, 23 травня 2018 12:41

    Місцеві бюджети області виконано на 110,3 %, – Ігор Никитюк

    Наповнення місцевих бюджетів області – головна тема оперативної наради у голови облдержадміністрації Олександра Савченка, що відбулася 22 травня 2018 року.

    На переконання керівника найвищої виконавчої гілки влади в області, в наш час потрібно правильно та раціонально витрачати державні кошти. Разом із тим, на місцях потрібно працювати над шляхами наповнення місцевої казни. Відтак, голова облдержадміністрації повідомив, що відкликав рішення щодо призначення премій фактично всім головами районних державних адміністрацій за невиконання завдань щодо переукладення договорів на оренду земельних ділянок та водних об’єктів.

    – Це мій посил на те, щоб знову всі звернули увагу на необхідність наповнення бюджету, а там багато втрачено коштів. В подальшому заходи будуть ще більш суворі. Тому що дуже багато коштів йдуть поза межами обласного бюджету. Тому ця нарада повинна бути інтерактивна і звідси ми даємо поштовх, аби знайти реальні рішення проблеми, – наголосив Олександр Ілліч.

    Тож, за словами директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка, за січень-квітень 2018 року місцеві бюджети області за власною доходною базою виконані на 110,3 %, понад план надійшло 117,6 млн грн. В цілому по області забезпечено надходження усіх запланованих на звітний період видів доходів, крім акцизного податку з роздрібного продажу алкогольних і тютюнових виробів (рівень виконання становить 82,8 %, недоотримано 7,4 млн грн). За звітний період до місцевих бюджетів області залучено 1 млрд 255,4 млн грн податків і зборів,  або на 25,2 % більше проти відповідного періоду минулого року. Майже 70 % додаткових надходжень забезпечено за рахунок росту надходжень податку на доходи фізичних осіб, надходження якого зросли на 29 % або на 175,4 млн гривень.

    В рейтингу регіонів України за темпами росту фактичних надходжень загального фонду в цілому та по податку на доходи фізичних осіб за звітний період Волинська область займає 7 місце, що на 5 позицій вище відповідних середньоукраїнських показників.

    – Зберігається позитивна динаміка надходжень до місцевих бюджетів  проти відповідного періоду минулого року.  Лише за квітень власні надходження до місцевих бюджетів області  склали 313,9 мільйонів гривень, що майже на 20 відсотків більше, ніж за квітень минулого року. За підсумками чотирьох місяців за власними доходами загального фонду не виконані 5 місцевих бюджетів. Це бюджети Журавичівської сільської ради Ківерцівського, Малоглушанської і Щитинської Любешівського районів та Заболоттівської і Затурцівської об’єднаних територіальних громад, – повідомив Ігор Миколайович.

    Що ж стосується депозитів, то на сьогодні на рахунках в банківських установах кошти розміщують 30-ть бюджетів області. Загалом розміщено 804 млн грн коштів загального і спеціального фондів. Як результат, за 4 місяці цього року до місцевих бюджетів надійшло 16,7 млн грн банківських відсотків, у тому числі 12,3 млн грн – до обласного бюджету.

    Серед проблем, які визначив головний фінансист області, – це, безумовно, виплата заробітної плати працівникам бюджетної сфери області. До слова, у січні – квітні поточного року на це спрямовали 1 млрд 420,1 млн грн, що становить 30,4 % річного обсягу асигнувань, передбачених у місцевих бюджетах на 2018 рік. Так, з початку року декларувалася додаткова потреба в коштах у сумі 197,2 млн грн, з яких за коштами освітньої субвенції – 92,7 млн грн, за рахунок медичної – 55,2 млн гривень.

    Відтак, порушено питання перед Президентом України та Прем’єр-міністром України щодо збільшення бюджету області освітньої та медичної субвенцій. Відповідні звернення підготовлені на минулому тижні.

    Однак, поруч із тим, на місцях власні фінансові ресурси використовують на інші цілі. Зокрема, така ситуація склалася у місті Луцьку, де в умовах дефіциту коштів освітньої та медичної субвенцій, міська рада прийняла рішення від 25 квітня 2018 року № 40/39, яким без обгрунтувань зменшено асигнування на заробітну плату працівників освіти та охорони здоров’я у сумах, відповідно, 25 та 20 млн грн, які були виділені за рахунок коштів міського бюджету. Вивільнений таким чином фінансовий ресурс спрямовано на капітальні видатки та інші непершочергові витрати. Зазначене порушує норми статей 77, 78 Бюджетного кодексу України та може спричинити виникнення кредиторської заборгованості за захищеною статтею бюджету.

    Олександр Савченко, своєю чергою, наголосив на необхідності роз’яснювальної роботи для депутатів міської ради.

    Натомість начальник головного управління ДФС в області Світлана Савчук повідомила, що за січень-квітень 2018 року до бюджетів усіх рівнів на території області зібрано майже 2,1 млрд грн платежів і це на 366 млн грн, або на 21 % більше минулорічного показника. Збір до загального фонду Державного бюджету склав 915,8 млн грн, що дозволило забезпечити виконання доведеного для області індикативного показника на рівні 101,4 %. Місцеві бюджети області поповнилися на 1,1 млрд грн у частині платежів, що адмініструються органами ДФС, і це на 24,7 % або на 226 млн грн більше до відповідного минулорічного періоду.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 3762
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua