19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Конференція працівників освіти Володимирщини: Концепція Нової української школи - перші кроки її реалізації в системі освіти району
    П'ятниця, 31 серпня 2018 16:22

    Конференція працівників освіти Володимирщини: Концепція Нової української школи - перші кроки її реалізації в системі освіти району

    Новий навчальний рік для школярів розпочинається 1 вересня. А для освітян вже традиційно його початок знаменується серпневою педагогічною конференцією, яка відбулася 30 серпня 2018 року в районному будинку культури, головною темою якої стало обговорення Концепції Нової української школи - перших кроків її реалізації в системі освіти району, а також об’єднаних територіальних громад.

    Новий навчальний рік для школярів традиційно розпочинається 1 вересня. А для освітян його початок знаменується серпневою педагогічною конференцією, яка відбулася вчора, 30 серпня 2018 року, в районному будинку культури. Головною темою обговорення стала Концепція Нової української школи - перші кроки її реалізації в системі освіти району, а також об'єднаних територіальних громад.

    У роботі конференції взяли участь: керівник апарату Володимир-Волинської райдержадміністрації Сергій Романюк, голова районної ради Роман Гук, заступник голови районної ради Алла Мельник, Зарічанський сільський голова Ігор Пальонка, Оваднівський сільський голова Сергій Панасевич, заступник міського голови м. Устилуг Світлана Дубицька, начальник гуманітарного відділу Зимнівської сільської ради Олена Гус, керівники та педагоги шкіл району, позашкільних та дошкільних установ.

    Новий навчальний 2018/2019 рік є визначним для освіти України, а саме цього вересня розпочинається повномасштабне впровадження Нової української школи та перехід загальної середньої освіти на 12-річне навчання. Цьогоріч весь світ святкуватиме 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського, українського педагога, який прославив нашу державу. Таке рішення затвердила 39-а сесія Генеральної конференції ЮНЕСКО “Про відзначення у 2018 році на рівні ЮНЕСКО 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського”.

    Начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун у звітній доповіді на тему “Нова українська школа - від старту до успіху” проаналізувала результати діяльності навчальних закладів у 2017-2018 н.р. та окреслила завдання на 2018-2019 н.р. по продовженню реформування освіти, надання якісних освітніх послуг. Особливий акцент був зроблений на реалізацію впровадження НУШ та створення нового освітнього простору. Оксана Андріївна подякувала керівникам шкіл, учителям перших класів та усім, хто долучився до підготовки класних кімнат та шкіл в цілому до нового навчального року.

    Привітав із початком нового навчального року педагогів і керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк, висловивши вдячність освітянам за терпіння, мудрість, сумлінність у вихованні підростаючого покоління та побажав усім присутнім здоров’я, благополуччя, старанних, вдячних учнів і справжніх відкриттів та наукових перемог.

    Про готовність шкіл до нового навчального року та використані для цього кошти, впровадження Концепції НУШ, перспективи розвитку закладів освіти, створення комфортних умов для навчання та виховання дітей у сільській школах прозвітували сільські голови Ігор Пальонка й Сергій Панасевич, заступник Устилузького міського голови Світлана Дубицька та начальник гуманітарного відділу Зимнівської сільської ради Олена Гус.

    Своєю чергою, директор районного методичного кабінету Людмила Страхорчук проаналізувала систему підвищення кваліфікації педагогічних кадрів упродовж 2017-2018 н.р., зробивши акцент на підготовку керівників закладів загальної середньої освіти до НУШ та педагогів, які навчатимуть першачків за новим Державним стандартом початкової освіти.

    Опісля, кращим педагогічним працівникам були вручені Грамоти голови райдержадміністрації та голови районної ради, обласного управління освіти та територіальних громад.

    На завершення учасники конференції отримали музичне вітання від аматорського хору “Любисток” районного будинку культури.

    Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації

    Переглядів 3524
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua