19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Неналежне виконання батьківських обов’язків та виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять у школі: засідання комісії з питань захисту прав дитини
    П'ятниця, 14 вересня 2018 14:52

    Неналежне виконання батьківських обов’язків та виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять у школі: засідання комісії з питань захисту прав дитини

    Днями у райдержадміністрації відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, де розглянули низку питань, що стосувалися неналежного виконання батьківських обов’язків щодо малолітніх дітей (заслухано батьків із 5 сімей) та доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав  батька в одній родині. а також члени комісії розглянути клопотання адміністрації однієї із шкіл району щодо невідвідування дитиною навчального закладу.

    - Усі питання, які заслуховувалися на засіданні, попередньо детально вивчені працівниками служби у справах дітей райдержадміністрації, - зазначив начальник служби Олександр Смоляр. - Тож у підсумку члени комісії прийняли компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей, адже кожна дитина має рости в гідних умовах,  відчувати належну увагу та турботу.

    Довідково:

    На виконання ст.53 Конституції України та Закону України “Про загальну середню освіту”, відповідно до наказу служби у справах дітей Волинської облдержадміністрації від 23.08.2018 року № 12 “Про організацію та проведення у 2018 році в області  Всеукраїнського профілактичного заходу “Урок” та з метою надання дітям обов’язкової загальної середньої освіти працівниками служби у справах дітей спільно з представниками сільських рад та об’єднаних громад, інспекторами поліції в період з серпня по вересень поточного року  проведено обстеження умов проживання 28 дітей з 10 сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

    На виконання районної “Програми забезпечення прав і законних інтересів дітей, їх соціального захисту та всебічного розвитку на 2018-2022 роки”, з метою надання дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та з нагоди відзначення Дня знань  за кошти районного та місцевих бюджетів Устилузької міської та сільських рад було придбано канцелярське приладдя. Загалом, 54 дитини, що проживають на території району отримали набори канцелярських товарів для навчання. На ці цілі з районного та місцевих бюджетів було спрямовано кошти в сумі 12 102 тис грн. 

    Спільно з представниками відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації,  інспектором поліції, проведено 3 профілактичних заходи “Урок” з метою виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять. За результатами рейдів виявлено 1 таку дитину.

    Служба у справах дітей райдержадміністрації

    Переглядів 3747
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua