25 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>На Волині напрацьовують механізм підтримки малого та середнього бізнесу
    Четвер, 08 листопада 2018 20:19

    На Волині напрацьовують механізм підтримки малого та середнього бізнесу

    Через відшкодування частки витрат за відсотковими ставками в області планують підтримувати малий та середній бізнес. Про це стало відомо учора, 7 листопада 2018 року, під час наради, що відбулася під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Валентина Цьося.

    Зустріч у стінах головної адмінбудівлі краю стала гарною нагодою напрацювати дієвий механізм відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, котрі суб’єкти малого та середнього підприємництва залучають для реалізації інвестиційних бізнес-планів, у більш розширеному колі. Адже серед учасників заходу не лише представники влади, але й – банківського сектору та підприємців. Присутні на нараді і керівник Волинської Торгово-промислової палати Олександр Смолич та виконавчий директор регіонального відділення Українського союзу промисловців та підприємців області Юрій Анцух.

    На початку наради Валентин Цьось нагадав, що ще в червні 2018 року обласна державна адміністрація та Німецько-Український фонд підписали угоду щодо співробітництва у сфері малого та середнього бізнесу на Волині. А позаяк НУФ здійснює кредитування потреб та поточної діяльності підприємств України через 6 банків-партнерів, до слова запросили представників обласних філій кількох із них. Зокрема, ВОУ АТ «Ощадбанк», ВФ ПАТ «Кредобанк» та АБ «Укргазбанк». Вони запрезентували наявні механізми пільгового кредитування для представників малого та середнього бізнесу.

    В.о. директора департаменту економіки та європейської інтеграції облдержадміністрації Андрій Ткачук, своєю чергою, розповів, що в облдержадміністрації у рамках Регіональної програми підтримки малого та середнього підприємництва у Волинській області на 2018 – 2020 роки, що була прийнята на сесії обласної ради 26 вересня цього року, розробили Положення про конкурсний відбір щодо здійснення відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва для реалізації інвестиційних бізнес-планів.

    Згідно з проектом зазначеного документу право на отримання компенсації отримають підприємці, котрі відповідатимуть кільком основним критеріям. Передусім, вони не повинні бути новачками у провадженні господарської діяльності та мають працювати у виробництві не менше 1 року. Також їхня діяльність не має бути пов’язана з виготовленням зброї, алкогольних напоїв та тютюнових виробів або ж оптовою і роздрібною торгівлею, обміном валюти чи наданням в оренду нерухомого майна. Окрім того, пріоритет надаватиметься підприємствам, що не мають заборгованості з виплати заробітної плати, а також реалізують інвестиційні бізнес-плани, умовами яких є впровадження енергозберігаючих та екологічних технологій, виробництво товарів експортного спрямування, модернізація, оновлення та придбання основних фондів (виробничого обладнання, механізмів, техніки) для розширення та збільшення обсягів виробництва товарів (надання послуг), реалізація пріоритетних напрямів економічного і соціального розвитку області.

    Слід зауважити, що Олександр Буць – заступник директора Волинської обласної дирекції АБ «Укргазбанк» за напрямком малий та середній бізнес – подякував представникам влади за розробку та затвердження Регіональної програми підтримки малого та середнього підприємництва в області. На його переконання, це хороший крок, щоб бізнес в Україні та на Волині розвивався, збільшував валовий продукт та створював нові робочі місця.

    Насамкінець зустрічі, заступник голови облдержадміністрації Валентин Цьось наголосив:

    – Для того, щоб поліпшити Положення про конкурсний відбір щодо здійснення відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва для реалізації інвестиційних бізнес-планів, важливо почути пропозиції та відгуки щодо нього як представників бізнесу, так і банківських кіл.

    А відтак, запропонував учасникам наради проаналізувати проект документу, що надішлють на їхні електронні адреси. По тому ж – надати пропозиції, котрі обов’язково будуть враховані при формуванні остаточного варіанту Положення.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 3698
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua