23 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>На оперативній нараді обговорили хід виконання Програми розвитку культури, мистецтва, туризму та охорони культурної спадщини в районі на 2016-2020 роки
    Понеділок, 19 листопада 2018 16:49

    На оперативній нараді обговорили хід виконання Програми розвитку культури, мистецтва, туризму та охорони культурної спадщини в районі на 2016-2020 роки

    Мережа закладів культури на сьогодні складається із 9 будинків культури, 5 клубів, 3 бібліотек, 2 поліфункціональних закладів типу “клуб-бібліотека”, “бібліотека-клуб”. Про це стало відомо сьогодні, 19 листопада 2018 року, під час оперативної наради, яку з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації провела очільниця району Наталія Василець.

    Зокрема, провідний спеціаліст відділу культури та туризму райдержадміністрації Галина Руденчук проінформувала про хід виконання Програми розвитку культури, мистецтва, туризму та охорони культурної спадщини в районі на 2016-2020 роки.

    – Бюджетні асигнування по галузі на 2018 рік становлять з урахуванням змін 2237,7 тисяч гривень. Ці кошти спрямовані, в основному, на заробітну плату та енергоносії. З них 107,9 тисяч гривень передбачені на окремі заходи по реалізації державних програм, - зазначила Галина Сергіївна. – В ході реалізації цієї Програми та з метою забезпечення закладів та установ культури додатковими надходженнями проводиться робота щодо нарощування обсягів надання платних послуг населенню, підвищення їх різноманітності та якості. Надаються платні послуги за проведення вечорів відпочинку молоді, ксерокопіювання у бібліотеках-філіях. Встановлена плата від здачі костюмів в оренду, вартість квитка на театральні вистави в районному будинку культури.

    Також доповідач повідомила, що на проведення культурно-масових заходів за 10 місяців 2018 року використано 88,4 тис грн.

    Традиційно в населених пунктах району проводяться новорічно-різдвяні заходи, зокрема, новорічні дитячі ранки, театралізовані щедрівки, колядки, розважальні програми для молоді. Урочисто відзначено День Соборності України, День пам’яті Героїв Небесної Сотні, Міжнародний день рідної мови, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав,  вшанування пам’яті Героїв Крут, свято Валентина, День пам’яті та примирення, День Матері, День Європи, День Молоді, 22-га річниця конституції України, 27-ма річниця незалежності України, День захисника України та українського козацтва, 147-а річниця від дня народження Лесі Українки, 204-та річниця від дня народження Тараса Шевченка. Традиційними вже стали проведення святкування Дня села в населених пунктах району.          

    За словами Галини Руденчук стало відомо, що з початку року аматорські колективи району взяли участь в обласному конкурсі читців «Мій любий краю», присвячений 147-й річниці від дня народження Лесі Українки в              с. Колодяжне Ковельського району; в обласному фестивалі вокально-хорового мистецтва, виконавців розмовного жанру, ветеранів війни і праці, національно-визвольних змагань, присвяченого 73-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі в м. Ківерці; Міжнародному фестивалі українського фольклору «Берегиня», Першому Всеукраїнському фестивалі повстанської пісні «За Україну! За її волю!».

    Учасники народного аматорського театру «Відродження» ім. Б.С. Берези  районного будинку культури брали участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурі «Злата-Фест. Золоті таланти України», в смт. Клевань, Рівненської області і в санаторії «Чайка» Одеської області, Міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі «Соняшник» у м. Києві, обласному огляді-конкурсі народних аматорських театрів, театральних колективів,  на яких здобули призові місця та Гран-прі.

    Народним аматорських хором ветеранів війни та праці «Пам'ять» з початку року проведено 7 виїзних концертів.

    8 лютого 2018 року у районному будинку культури проведено І тур обласного конкурсу читців «Мій любий краю», присвячений 147-й річниці від дня народження Лесі Українки. Слово поетеси звучало у залі з уст 15 учасників художньої аматорської творчості сільських будинків культури та клубів у трьох вікових категоріях: І – до 12 років, ІІ – до 18 років  і ІІІ – від 18 років.

    – З метою подальшого розвитку аматорського мистецтва, підвищення виконавської майстерності аматорських колективів, поліпшення художнього рівня репертуару та згідно Положення про народний (зразковий) аматорський колектив (студію) закладів культури системи Міністерства культури України цьогоріч 27 лютого та 25 червня відбулася чергова атестація народних аматорських колективів районного будинку культури: народного аматорського театру «Відродження» імені Б.С. Берези, хору культпрацівників району «Любисток», хору ветеранів війни і праці «Пам’ять», ансамблю танцю «Дружба»,  та фольклорного колективу «Джерело» БК с. Красностав, - зазначила Галина Сергіївна.

    Закцентувала увагу присутніх провідний спеціаліст і на поповненні бібліотечних фондів Володимир-Волинської районної централізованої бібліотечної системи періодичними виданнями у 2018 році. Зокрема, на ці потреби з місцевого бюджету було виділено 10901 гривень. За ці кошти передплачено 24 назви газет та журналів.

    А також повідомила, що за рахунок коштів місцевого бюджету в районний будинок культури придбано вбрання сцени та штори на вікна в глядацькому залі на суму 43,4 тис грн, а для потреб центральної районної  бібліотеки - тюлеві гардини  на суму 1,9 тис грн. Розповіла і про заходи з покращення матеріальної бази установ культури об’єднаних територіальних громад.

    Детально зупинилася Галина Сергіївна і на характеристиці пам’яток культурної спадщини, яких у районі на державному обліку перебуває 232. З них за категорією національного значення 12 пам’яток, 71 місцевого значення, 149 об’єктів культурної спадщини.

    На території району функціонує громадський музей-садиба композитора І.Ф.Стравінського в м.Устилузі, основний фонд якого налічує 284 експонати.

    - Та при цьому, першочерговими завданнями залишаються питання фінансування сфери, відродження, збереження і примноження фольклору, організація змістовного дозвілля молоді, підвищення фахового рівня клубних та бібліотечних працівників, покращення організації та проведення семінарів, свят, фестивалів, оглядів-конкурсів, виставок, а також участь колективів аматорського мистецтва в обласних та Всеукраїнських заходах, - підсумувала Галина Руденчук.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 3836
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua