26 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>У РДА відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій
    Понеділок, 04 березня 2019 16:17

    У РДА відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

    Під керівництвом голови райдержадміністрації Наталії Василець сьогодні, 4 березня 2019 року, відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де обговорили стан виконання рішень щодо недопущення виникнення захворювання африканської чуми свиней у Володимир-Волинському районі та стан виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 21.06.2018 № 371 «Про заходи з локалізації спалаху африканської чуми серед диких свиней у Любомльській РО УТМР та посилення заходів з недопущення розповсюдження захворювання на території району», а також заходи щодо протидії пожежам в екосистемах на території району у 2019 році.

    Відтак, в.о. начальника Володимир-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Петро Крень  зазначив, що за результатами досліджень Львівської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини ДНК-вірусу АЧС на території району не виявлено.

    - Протягом 2018 року в районі відібрано біоматеріал: 101 пробу від домашніх свиней та 16 проб від диких кабанів. А із початку 2019 – 14 проб (10 – від домашніх свиней та 4 – від диких кабанів) та направлено на дослідження у Львівську регіональну ДЛВМ, - зазначив Петро Миколайович. – Також спеціалістами Володимир-Волинської РДАВМ проводиться в свиногосподарствах та приватному секторі щеплення проти КЧС. У минулому році фахівцями установи привито 21 537 голів свиней, цьогоріч вакциновано уже 2 400 голів.

    Також, як повідомив Петро Крень, працівниками районного управління Держпродспоживслужби та ветеринарними фахівцями Володимир-Волинської РДАВМ постійно проводиться широка роз’яснювальна робота серед населення, власників тварин, керівників свиноферм про небезпеку АЧС і заходи біозахисту приватних господарств громадян, підприємств, діяльність яких пов'язана з обігом свиней.

    - Враховуючи те, що джерелом інфекції АЧС є дикі свині, то варто провести їх повну депопуляцію, - підсумував доповідач.

    Своєю чергою, головний інспектор Володимир-Волинського міськрайонний відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Олег Отче наш проінформував про запобігання виникнення пожеж в природних екосистемах. Зокрема, доповідач зазначив, що протягом минулого року на території області виникло 1288 пожеж, матеріальні збитки від яких склали майже 189 млн грн. Найбільше пожеж виникло у сільській місцевості, близько 65 %.

    - У природних екосистемах впродовж 2018 року в області виникло 147 пожеж на площі майже 114 га, із яких 93 випадки горіння сухої рослинності, стерні на площі майже 90 га, 54 випадки горіння торфу в цілому на площі понад 34 га та 1 пожежа на сільськогосподарському угідді, - інформував Олег Володимирович. – Попри роз’яснювальну роботу серед населення через засоби масової інформації, яку проводить Володимир-Волинський МРВ у місті та районі трапилося минулоріч у весняний період 6 випадків загорання сухої трави.

    Безпосередньою причиною виникнення пожеж, за словами рятувальника, стало порушення вимог правил пожежної безпеки. Як реультат, держава витрачає значні матеріально-технічні резерви на ліквідацію таких пожеж. До слова, побічний збиток виїзду одного підрозділу ДСНС на гасіння пожежі становить 70 тис грн.

    - Практика запобігання та ліквідації таких пожеж свідчить, що без вжиття інженерних заходів, тобто штучного підтоплення небезпечних ділянок торфовищ, загасити такі пожежі фактично неможливо в короткий термін та з мінімальними витратами, - резюмував Олег Отченаш. – З метою повного або часткового підтоплення пожежонебезпечної території повинні завчасу створюватись міліоративні системи, які дозволять завчасно та у короткий термін подавати із природних та штучних водоймищ необхідну кількість води та підтримувати бажаний режим вологості цієї території.

    Отож, як підсумок, закликав голів Устилузької міської та сільських рад району в межах своєї компетенції забезпечити безперебійну роботу меліоративних систем у місцях їх проходження через лісові масиви і торфовища, зокрема, очищення від трави, кущів, дерев, замулення і можливість акумулювати воду в меліоративних каналах з метою зволоження торфовищ, створити резерв пально-мастильних матеріалів, необхідних для гасіння пожеж у природних екосистемах. Разом із тим просив сприяти проведенню роз'яснювальної роботи серед населення щодо недопущення спалювання сухої рослинності.

    На завершення засідання за результатами обговорення вище вказаних питань членами комісії прийнято відповідні рішення.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 4382
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua