27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>У районі триває виплата разової грошової допомоги до 5 травня
    Понеділок, 29 липня 2019 14:03

    У районі триває виплата разової грошової допомоги до 5 травня

    На обліку в базі Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги перебуває понад півтисячі мешканців Володимирщини, учасників АТО (ООС). Про це стало відомо під час розмови з начальником управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталією Голюк. Зокрема, Наталія Орестівна розповіла про проведену роботу управління у галузі соціального захисту учасників АТО (ООС) району.

    - Відповідно до Постанови “Деякі питання виплати у 2019 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і “Про жертви нацистських переслідувань” триває виплата разової грошової допомоги до 5 травня,  згідно наданих списків перераховано  на виплату 577 особам з числа  учасників АТО (ООС)  через поштові відділення зв’язку та установи банків 841,820 гривень. До слова, всього виплату отримали 1042 чоловіки на суму 1205,925  гривень, - зазначила начальник соцзахисту. - Для проходження психологічної реабілітації учасників бойових дій АТО та постраждалих учасників Революції Гідності цьогоріч з державного бюджету виділено 33 тисячі гривень.

    Станом на 25.липня до управління соціального захисту звернулися та написали заяви для проходження психологічної реабілітації  3 учасники бойових дій АТО: 1- санаторій "Лісова пісня", 2- ДП "Південь-Курорт-Сервіс". Вартість путівки становить 11 тис. грн.

    Також держава гарантує безоплатне та позачергове забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації учасників бойових дій, які постраждали внаслідок проведення антитерористичної операції чи в зоні ООС, незалежно від установлення їм інвалідності.

    До технічних та інших засобів реабілітації належать:

    – протезні вироби (включаючи протезно-ортопедичні вироби (ортези, протези), ортопедичне взуття);

    – засоби для пересування (крісла колісні);

    – спеціальні засоби для самообслуговування та догляду допоміжні засоби для особистого догляду та захисту: наколінники, налокітники, рукавиці на протез, чохли для кукс верхніх та нижніх кінцівок, вкладиші із силіконової або селевої композиції для кукс верхніх та нижніх кінцівок, подушки протипролежневі та інші;

    – допоміжні засоби для особистої гігієни: крісла-стільці, сидіння на унітаз, сидіння-надставки на унітаз, щипці для туалетного паперу, стільці, табурети, сидіння для ванни та душу, східці, підставки для ванни, умивальники);

    – допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому (палиці, милиці, ходуни, поручні);

    – меблі та оснащення (столи, меблі для сидіння, ліжка, матраци протипролежневі, перила та поручні, брусся, опори).

    Відтак, одному учаснику АТО видано направлення на протез нижньої кінцівки та 6 одиниць чохлів.

    - На проходження професійної адаптації з державного бюджету виділено 41,1 тисячу гривень, - продовжила Наталія Голюк. - Уже пройшли навчання у Горохівській автомобільній школі ТСОУ та отримали водійські права категорії "D" "E" троє учасників бойових дій. Ще два учасники бойових дій проходять навчання у Володимир-Волинській  автомобільній школі ТСОУ на водійські права категорії "С".

    За трьохсторонніми договорами направлено на санаторно-курортне лікування трьох учасників бойових дій АТО, в т.ч. до Волинського обласного санаторію “Лісова пісня” – двох осіб, одну особу з числа учасників АТО до санаторію-профілакторію “Діброва” м.Біла Церква Київської області,  проведено проплату за отримані санаторні послуги в сумі  17 519,40 грн. Ще двоє учасників АТО взято на облік на санаторно-курортне лікування.

    Варто також зазначити, що з початку року в санаторіях Мінсополітики “Салют” м.Одеси, “Перемога” м.Київ оздоровлено трьох осіб загального захворювання,  в санаторіях “Салют” м.Одеси – учасника бойових дій, “Перемога” м.Київ - учасника війни, “Батьківщина” м.Трускавець- особу з інвалідністю внаслідок війни 2 групи,  “Салют” м.Одеси та  “Батьківщина” м.Трускавець - двох учасників бойових дій. В даний час  одна особа з числа учасників війни  перебуває на санаторно-курортному лікуванні  в санаторії “Перемога” м.Київ .

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 3509
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua