19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації
    П'ятниця, 24 січня 2020 12:14

    Засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації

    24 січня 2020 року у залі засідань райдержадміністрації відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Участь у засіданні взяв керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк.

    Також на засіданні були присутні завідувач сектору з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Юрій Ліщук, заступник начальника управління - начальник відділу розвитку галузей агропромислового комплексу управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Світлана Мазурок, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Голюк, представники об'єднаних територіальних громад, пеціалізованих свиногосподарств та представники користувачів лісомисливських господарств, спеціалізованих птахогосподарств.

    На порядку денному розглядалися питання про організацію заходів щодо профілактики високопатогенного грипу птиці на території району та про посилення заходів з недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на території району.

    Про епізоотичну ситуацію щодо високопатогенного грипу птиці проінформував присутніх в.о. начальника Володимир-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області  Петро Крень.

    Він зазначив, що на території району нараховується 2 товарних птахогосподарства: ПрАТ "Володимир-Волинська птахофабрика", ТзОВ "Птахокомплекс Губин" та птиця приватного сектору, загальною кількістю більше 3270000 голів. Спеціалізовані птахогосподарства працюють в «закритому» режимі роботи. Спеціалістам ветеринарної медицини наголошено, що у разі виявлення, надходження повідомлень про захворювання або загибель птиці здійснювати заходи згідно з Планом дій при підозрі захворювання птиці на високопатогенний грип.

    Також Петро Миколайович проінформував, що протягом квітня-травня, вересня-жовтня 2019 року було проведено виїзд робочих груп для відбору зразків біоматеріалів від диких перелітних птахів для проведення моніторингових досліджень на високо- та низькопатогенний грип птахів. Відібрано  та досліджено у випробувальному центрі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) 8 проб від синантропної птиці. Результати дослідження – від’ємні.

    У Володимир-Волинському районі організовано 6 груп по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 7457 дворів у 76 населених пунктах району. Станом на 01.01.2020 року імунізовано більше 26,7 млн. птиці проти хвороби Ньюкасла в спеціалізованих птахогосподарствах та індивідуальних підсобних господарствах населення.

    Про епізоотичну ситуацію щодо африканської чуми свиней проінформував начальник Володимир-Волинської районної державної лікарні ветеринарної медицини Євгеній Антонюк.

    Він зазначив, що з 2012 року в Україні було зареєстровано всього 509 випадків африканської чуми  із яких 370 серед домашніх свиней, 112 серед диких свиней, 27 інфікованих об’єктів. Протягом 2019 року реєструвалось 53 випадки африканської чуми свиней.

    В минулому році в області реєструвалося 2 неблагополучні пункти по АЧС на території громадської організації ТМР "Горинь" Ківерцівського району та в ТзОВ "Павлівське мисливське господарство" Іваничівського району. Після проведення комплексу спеціальних та господарських заходів щодо локалізації та ліквідації АЧС з вищевказаних господарств карантинні обмеження були зняті. На даний час Володимир-Волинський район благополучний щодо африканської чуми свиней. Протягом 2019 року проводились моніторингові дослідження на африканську чуму серед свійських свиней. Відібрано  всього 104 проби  від свиней приватного сектору та  спеціалізованих свиногосподарств. Результати дослідження – ДНК вірусу африканської чуми не виявлено.

    Районним управлінням Держпродспоживслужби та спеціалістами районної ветеринарної лікарні постійно проводиться роз’яснювальна робота серед населення, власників тварин, голів сільських, селищних рад, директорів ринків про небезпеку африканської чуми свиней та заходи біозахисту приватних господарств громадян і підприємств, діяльність яких пов’язана з обігом свиней.

    За результатами засідання протокольним рішенням надано відповідні доручення.

    Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

    Переглядів 3751
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua