20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Держпродспоживслужба повідомляє: захистіть посіви від гризунів
    Вівторок, 22 вересня 2020 09:51

    Держпродспоживслужба повідомляє: захистіть посіви від гризунів

    Науковці підрахували, що регулювання чисельності мишей у посівах доцільно розпочинати , якщо на гектарі площі виявлено 3-5 груп нір в одному місці. Якщо на одному гектарі ріпаку чи пшениці у вересні – жовтні поселяться три колонії полівок, то за сприятливих кормових і погодних умов з осені до весни може наплодитися до 600 гризунів, які за добу знищать 24 кілограми зеленої маси. Якщо восени полівки заселили посіви озимої пшениці, яка пройшла фазу кущіння, і їх чисельність становить навіть одну колонію на гектар, з ними обов'язково необхідно вести боротьбу.

    Для регулювання чисельності мишовидних гризунів зареєстровано 30 препаратів. Серед них антимиша , бродісан, бродіфакум , стрілець , шторм та ін.

    Рекомендуємо утриматись від застосування препаратів на основі фосфіду цинку (роденфос , фосфід ,стрілець, щурин,ін.) через його негативні екологічні наслідки  .Від застосування вищезгаданих препаратів спостерігається знищення корисної фауни, в тому числі птахів,які занесені в Червону книгу.

    Ефективним та найбільш безпечним для навколишнього середовища є біологічний препарат бактоцид вологий зерновий. Це сипуча маса вологого зерна пшениці , на поверхні та всередині якого містяться бактерії „мишачого тифу” .На польових культурах , як правило , використовують 2 кілограми на гектар. Препарат не шкідливий для інших теплокровних тварин .Його розпочала виготовляти Державна установа « Волинська обласна фітосанітарна лабораторія» .За довідкою звертатися : вул.. Ліскова 1 , с. Зміїнець , Луцький район . Тел.(332)723888 .    Але коли все ж таки вирішили скористатися хімічними препаратами, то потрібно вносити 1,5 кг на гектар, або 5 грамів на нору з наступним затоптуванням входу. Це робиться для того , щоб принаду не поїдали хижі птахи та звірі , домашні тварини. Заборонено застосовувати хімічні препарати на віддалі 500 метрів від тваринницьких та птахівничих ферм,  у місцях концентрації диких птахів і тварин. Під час роботи з засобами захисту рослин необхідно дотримуватись правил техніки безпеки.

    Більш повну інформацію можно  получити за тел. 3-86-81 , 3-85-49  Вол.-Волинського  району  вул. . Старицького 35 , вул.. Князя Олега 53 управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби у Волинський області.

    Провідний спеціаліст відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фіто санітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області

    Переглядів 4094
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua